Co można zrobić z gotowego ciasta francuskiego? Chrupiące rogaliki z tymiankiem, bazylią i kozim serem.

by Zosia on Czerwiec 12, 2011

… niestety krótki ich żywot i nieprędko trafiają na stół. Nie sposób ich ukryć przed żarłokami w kątach kuchni, bo zapach nieziemski. Głównie służą, jako dodatek do zup, kremów i sałat. Możemy również podawać z deską ulubionych serów i w towarzystwie dipów.

  Jeżeli suszony tymianek nie jest Waszym faworytem, możemy go zastąpić suszoną szałwią, oregano lub rozmarynem. Z miętą i majerankiem jeszcze nie próbowałam, ale droga wolna! Pesto i oliwki są również pożądane. 

Skład:

250 g gotowego ciasta francuskiego (słonego)

2 rozgniecione ząbki czosnku

1 łyżeczka suszonego tymianku

100 g miękkiego masła

kilka plasterków koziego sera

garść świeżej bazylii

1 żółtko

sól i pieprz

A oto jak to zrobić:

1.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto w kształcie koła o średnicy ok. 24 cm i kroimy na 8 części. W małej miseczce ucieramy masło z czosnkiem i tymiankiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Rozsmarowujemy małą ilość masła czosnkowego na każdym trójkącie. Dodajemy listek bazylii i kawałek koziego sera. Ostrożnie zawijamy ciasto, zaczynając od szerszego brzegu.

2. Gotowe rożki układamy na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia.Smarujemy wierzch roztrzepanym żółtkiem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 190 stopni C przez 10-12 minut, aż wyrosną i nabiorą złotego koloru.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

115 comments

<3

dodany przez Anna @ 12 czerwca 2011 o 09:07. Odpowiedz #

Zosia musisz nosić okulary?

dodany przez Alusia @ 12 czerwca 2011 o 13:35. Odpowiedz #

Niestety muszę przy mojej wadzie wzroku:) ale czasem korzystam z soczewek. Pozdrawiam wszystkie Czytelniczki! |Zosia

dodany przez Zosia @ 12 czerwca 2011 o 14:51. Odpowiedz #

Slicznie w nich wygladasz

dodany przez loli @ 12 czerwca 2011 o 15:44. Odpowiedz #

a czemu w avatarze masz zdj K?

dodany przez Ojla.blogspot.com @ 12 czerwca 2011 o 19:51. Odpowiedz #

muszą być smaczne! :-) Kozi ser jest też dobry z duszoną czerwoną cebulą i rozmarynem :-)

dodany przez kaaaaasiaakaaasiaaa @ 12 czerwca 2011 o 09:08. Odpowiedz #

też często robię z babcią takie rogaliki, tyle że na słodko z marmoladą są przepyszne!:)

dodany przez Kamila @ 12 czerwca 2011 o 09:12. Odpowiedz #

:) ciekawe:)

dodany przez Ania @ 12 czerwca 2011 o 09:13. Odpowiedz #

muszę kiedyś spróbować! :)

dodany przez Kasia @ 12 czerwca 2011 o 09:16. Odpowiedz #

świetny przepis na mała przekąskę. Na pewno wypróbuję :)

dodany przez teresa @ 12 czerwca 2011 o 09:18. Odpowiedz #

Wyglądają nieziemsko! Osobiście jednak jako ogromny łasuch, preferuję takie rogaliki na słodko – pychota! Pozdrawiam! :)

dodany przez Monika @ 12 czerwca 2011 o 09:21. Odpowiedz #

Zosiu jestes genialną kuchareczką po fixie hihi:) musze koniecznie spróbowac bo wygladaja apetycznie:).Pozdrawiam:)

dodany przez monia @ 12 czerwca 2011 o 09:23. Odpowiedz #

Zosiu, nie nos takich okularow.. :)

dodany przez xxx @ 12 czerwca 2011 o 09:23. Odpowiedz #

Z ust mi to wyjęłaś :D ale nie miała odwagi napisac;)

dodany przez Ania @ 12 czerwca 2011 o 09:53. Odpowiedz #

ja też się pod tym podpisuje

dodany przez kizia @ 12 czerwca 2011 o 11:21. Odpowiedz #

A mnie sie podobają, chętnie dowiedziałabym się gdzie takie można kupić :)

dodany przez Ola @ 12 czerwca 2011 o 11:25. Odpowiedz #

Świetne oprawki!!! Gdzie można takie kupić? PS/ Ślicznie w nich wygladasz :)))

dodany przez Anonim @ 12 czerwca 2011 o 11:43. #

Te okulary Zosi są rewelacyjne-prosimy Zosiu napisz gdzie je kupiłaś

dodany przez Kasia @ 12 czerwca 2011 o 12:04. #

Okulary bardzo fajne, ale za ciemne dla blondynki.

dodany przez krytyczna @ 12 czerwca 2011 o 12:55. Odpowiedz #

ładnie Ci ; ) a oprawki są rewelacyjne , takie są modne i w dodatku świetne.

dodany przez Justynaa @ 12 czerwca 2011 o 16:17. Odpowiedz #

fakt, ze modne, ale to nie swiadczy o tym, ze sa fajne, wyglada sie w nich jak babcia.. :)

dodany przez xxx @ 12 czerwca 2011 o 17:13. Odpowiedz #

Zosia….jesteś śliczna :)

dodany przez eWA @ 12 czerwca 2011 o 09:31. Odpowiedz #

Sliczna masz ta sukienke (?) z guzikami… pokazesz wiecej?

dodany przez Ojla.blogspot.com @ 12 czerwca 2011 o 13:11. Odpowiedz #

Całkiem przypadkiem odkryłam gotowe ciasto francuskie i od tej pory stale mam zapas w lodówce. Świetne na np. niespodziewaną wizytę przyjaciół (lubią wpadać bez zapowiedzi)-zawinąć można właściwie wszystko. Najczęściej wkładam właśnie jakiś ostry ser, suszone pomidory, przypieczoną paprykę, zioła albo mieszankę brązowego cukru i drobno pokrojonych orzechów włoskich.

dodany przez Agnieszka @ 12 czerwca 2011 o 09:35. Odpowiedz #

hm, trzeba spróbować;)

dodany przez malinowa @ 12 czerwca 2011 o 09:39. Odpowiedz #

Witam!
Zapewne muszą być przepyszne! Trzeba pomysł wykorzystać. Tak się składa, że też często robię takie rogaliki z ciasta francuskiego z tym, że ja robię je z drobniutko pokrojoną szynką i serem: żółtym albo topionym…hmmm rewelacja! Pozdrawiam i gratuluję sukcesu jaki osiągnął Wasz blog!:)

dodany przez sandi @ 12 czerwca 2011 o 09:41. Odpowiedz #

mniam;) mmmm na pewno są bardzo pyszne, koniecznie muszę wypróbowac ten przepis Zosiu!
pozdrawiam serdecznie

P.S.
uwielbiam Twoje przepisy, wszystkie, absolutnie wszystkie są extra!!!

dodany przez Paulina @ 12 czerwca 2011 o 09:47. Odpowiedz #

Bardzo fajne i pomysłowe. Smaczne są też rogaliki z czekoladą lub karmelem gotowym z puszki :)

dodany przez www.meaculina.blogspot.com @ 12 czerwca 2011 o 09:53. Odpowiedz #

mmm… akurat też robię roglaki tylko ze z czekoladą :) robię włoskie śniadanko :D

dodany przez Glamourina @ 12 czerwca 2011 o 09:55. Odpowiedz #

Właśnie też pomyślałam o czekoladzie!

dodany przez Ola M. @ 12 czerwca 2011 o 17:08. Odpowiedz #

Zosiu, wyglądasz nieziemsko!!

dodany przez M. @ 12 czerwca 2011 o 09:58. Odpowiedz #

Zosiu, masz piękną sukienkę!!! Może kiedyś i Ty dodasz post o modzie?

dodany przez M @ 12 czerwca 2011 o 10:04. Odpowiedz #

tak! masz lepszy gust.

dodany przez loli @ 12 czerwca 2011 o 10:06. Odpowiedz #

od ciebie? ;-)

dodany przez xxx @ 12 czerwca 2011 o 11:47. Odpowiedz #

Świetny pomysł! Moja mama robi sama ciasto francuskie i robi przepyszne małe rogaliki na słodko :))

dodany przez Blay @ 12 czerwca 2011 o 10:05. Odpowiedz #

Mniam, na pewno spróbuję :>
Ja w gotowe ciasto francuskie zawijam też parówki i ser mozzarella :>
Pozdrawiam!

dodany przez Ola @ 12 czerwca 2011 o 10:18. Odpowiedz #

Ale chyba te rogaliki się łatwo przypalają:(

dodany przez bez gustu @ 12 czerwca 2011 o 10:18. Odpowiedz #

A ja zwróciłam uwagę na przepiękny pierścionek… czyżby zaręczynowy? :)

dodany przez Dorota @ 12 czerwca 2011 o 10:19. Odpowiedz #

Nie moge się nadziwić Zosiu temu, że wykonujesz wszystko tak estetycznie. To cudowne, sama mam tak, że lubię kiedy wszystko pięknie wygląda, dlatego już od dawna zwrociłam na to uwagę. Jesteś prawdziwą estetką a posty o tym jak cos gotujesz są tak profesjonalne że mogły by znaleźć się w nie jednej książce o gotwaniu lub w niejednej gazecie ;) od razu widać że masz artystyczną duszę. A patrząc na Ciebie czuje się jakąś pozytywną energię. Znam się dobrze na ludziach i od razu widzę że musisz być naprawdę fajną osobą (i wcale się nie podlizuje, bo nie potrafię tego robić).

PS. Zosiu, czy mogłabyś dać jakieś przepisy na dania z owoców morza? Jestem wegetarianką ale obecny stan mojego zdrowia zmusza mnie na jedzenie chociaż tych morskich żyjątek. Niestety :)

pozdrawiam :)

dodany przez myszka.a.a.a.a @ 12 czerwca 2011 o 10:21. Odpowiedz #

bardzo ciekawy przepis

dodany przez xxo @ 12 czerwca 2011 o 10:22. Odpowiedz #

Wyglądają świetnie :) muszę spróbować zrobić takie w najbliższym czasie :)

dodany przez werkaa @ 12 czerwca 2011 o 10:31. Odpowiedz #

Pyszność, zaraz jak zkończy się sesja to na pewno wypróbuję :)

dodany przez http://www.blindpassionforfashion.blogspot.com/ @ 12 czerwca 2011 o 10:33. Odpowiedz #

moj chlopak jest francuzem,wiec jego rodzina przesyla nam od Polski ciagle jakies „francuskie wynalazki kulinarne” jak np urzadzenie do robienia idealnych croissantow (malych takich jak twoje i duzych):) jest to plastikowe kolo ktore z jednej strony ma „forme” z malych trokatow(na male croissanty),a z drugiej z duzych(na duze croissanty).dzieki temu nie trzeba rozwalkowywac i ciac cista francuskiego,a croissanty wychadza naprawde idealnie rowno i pieknie:) ale oczywiscie twoj domowy sposob tez jest dobry!:)
co do nadzienia ktorego tu uzylas-musi byc pyyyszne!:) tego akurat jeszcze nie probowalam,ale na pewno to zrobie:) jesli chodzi o wersje „na slono” to faktycznie mozna do srodka zawinac doslownie wszystko i jest pyszne:) a na slodko (na sniadanie lub deser)uwielbiam z Nutella w srodku:) mmmmm…

mam jednak rade: zauwazylam,ze smarujesz je na wierzchu zoltkiem,ale wyszly ci odrobine przypalone.Mama mojego chlopaka zawsze smaruje je na wierzchu odrobina mleka i my rowniez tak robimy i chocbys trzymala rogaliki w piekarniku nawet troche za dlugo to i tak nie beda ani troche przypalone!:) To taka rada z doswiadczenia,wiec jesli bedziesz miala ochote to sproboje posmarowac rogaliki odrobina mleka zamiast zlotkiem i zobaczysz roznice:)

uwielbiam twoje przepisy,oby tak dalej:)
Pozdrawiam,
Zuzia

dodany przez Zuzia Warszawa @ 12 czerwca 2011 o 10:34. Odpowiedz #

Wyglądają pysznie :)

dodany przez Marvelloussecret @ 12 czerwca 2011 o 10:39. Odpowiedz #

wspanialy pomysl :)
Zosiu, wygladasz fantastycznie i masz olsniewajacy usmiech

dodany przez MamaUlki @ 12 czerwca 2011 o 10:42. Odpowiedz #

Wyglądają bosko i najlepsze na pewno dopóki jeszcze ciepłe, świetnie zdjęcia – uwielbiam przyglądać sie jak ktoś gotuje lub piecze :)

dodany przez Ana @ 12 czerwca 2011 o 10:49. Odpowiedz #

Zosiu bardzo CIe prosze, napisz z jakiego sklepu masz ta piekna sukienke w kolorze blady roz! super masz styl! sukienka jest exstra!!!!! buzka

dodany przez arleta @ 12 czerwca 2011 o 10:51. Odpowiedz #

prosty, szybki i pyszny przepis ;) robię podobne, ale np. z pieczarkami, a na słodko z ananasem z puszki lub brzoskwiniami. nie żebym się czepiała, ale powinno być „na blaszE” chyba ;)
pozdrawiam!

dodany przez Monika @ 12 czerwca 2011 o 10:51. Odpowiedz #

dzięki za przepis, często robię coś z ciasta francuskiego, Twój przepis na pewno też wypróbuję:)

dodany przez Magda @ 12 czerwca 2011 o 10:56. Odpowiedz #

super przepis :)

dodany przez Ewa @ 12 czerwca 2011 o 10:59. Odpowiedz #

wygląda bosko ! już wiem co będę dziś jadła na kolację ! :P
xxx

dodany przez Anonim @ 12 czerwca 2011 o 11:18. Odpowiedz #

Przepis baaaardzo apetyczny :) Gdzie mogę nabyć gotowe ciasto francuskie?

dodany przez Magda @ 12 czerwca 2011 o 11:21. Odpowiedz #

Biedronka ma gotowe ciasta francuskie.pozdrawiam

dodany przez paulina @ 12 czerwca 2011 o 13:34. Odpowiedz #

Lidl, markety, hipermakety, sklepy spożywcze… generalnie wszystkie, które mają chłodnie albo zamrażalnik (bo ciasto może być głęboko mrożone albo przetrzymywane jedynie w chłodni). A od francuskiego jeszcze fajniejsze półfrancuskie (nie kruszy się tak strasznie i bardziej mi smakuje).
Dzisiaj wypróbuję przepis Zosi :) A dziewczyny podsunęły wiele innych pomysłów, też wartych skonsumowania, mniam ;-) I chyba faktycznie przestanę smarować rogaliki jajkiem, a zacznę mlekiem albo wodą, bo rzeczywiście, także zdarzało mi się, że były przypalone.

dodany przez Aga @ 14 czerwca 2011 o 11:20. Odpowiedz #

Zosia jest przepiękną dziewczyną!
Dlaczego nie dodaje żadnych kreacji! Dlaczego pokazuje się tak rzadko?

dodany przez Jacek @ 12 czerwca 2011 o 11:22. Odpowiedz #

fajny przepis zapraszam do mnie http://issenna.blogspot.com/

dodany przez xxo @ 12 czerwca 2011 o 11:24. Odpowiedz #

Zosiu akurat wczoraj kupiłam 2 opakowania ciasta francuskiego i ser z mleka koziego, krowiego i owczego bez jakichś specjalnych planów w jaki sposób je wykorzystam, więc rozwiązałaś mój problem ;).
Mam pytanie odnośnie dipów. Jakie przygotowujesz i w jaki sposób? Ja przyzwyczaiłam się do podawania wszystkiego z czosnkowym, ale przyznaję, że już mi się to znudziło i chciałabym spróbować czegoś nowego.

dodany przez KASIA @ 12 czerwca 2011 o 11:24. Odpowiedz #

Fajny przepis na spotkanie ze znajomymi, a że rogaliki są z wytrawnych produktów będą super dodatkiem do lampki wina :)

dodany przez Lilimoli @ 12 czerwca 2011 o 11:25. Odpowiedz #

ymm.. muszą być pyszne! :) moim jedynym pomysłem na przyrządzenie czegoś z gotowego ciasta francuskiego to rogaliki z dżemem lub grzybami a tutaj taka ciekawostka, z pewnością przyrządzę ten smakołyk :D

a tak btw znowu widzę, że Zosia ma na sobie ciekawą bluzkę/sukienkę? Proszę dodawajcie stylizacje Zosi również :)

dodany przez eM @ 12 czerwca 2011 o 11:25. Odpowiedz #

Magda @
w Biedronce jest :D

dodany przez KASIA @ 12 czerwca 2011 o 11:27. Odpowiedz #

KONIECZNIE zrobie :)

dodany przez Różyczka @ 12 czerwca 2011 o 11:55. Odpowiedz #

No nie wchodzę poczytać nowe wpisy, a tu mnie zaskakują takie pyszności! I jak tu nie być głodnym. :) Uwielbiam ciasto francuskie, więc na pewno wypróbuję. Rogaliki wyglądają naprawdę bardzo smacznie! :)

Pozdrawiam

dodany przez http://www.fashion-life.pl/ @ 12 czerwca 2011 o 12:20. Odpowiedz #

oj cos przypalily sie te rogaliki…
a co do okularow, to jak zobaczylam na oprawkach charakterystyczne kropki z przodu oprawki, to probowalam dopatrzec sie jeszcze napisu „Dior” z boku oprawek, ale go nie dostrzeglam – no wiec te okulary to takie „podrobki” wzorowane na Dior-ach, z najnowszej kolekcji, bardzo podobny ksztalt, sa i takie duze jak ma Zosia, sa tez troche mniejsze, ktore mnie bardziej przypadly do gustu :) i niebawem je kupie

dodany przez paryzanka @ 12 czerwca 2011 o 12:41. Odpowiedz #

chyba jestes malo bystra bo okulary z charakterystycznymi kropkami w przodu, jak je nazywasz, to sa Ray Ban.

dodany przez lalunia @ 12 czerwca 2011 o 14:18. Odpowiedz #

Ray- bany nie mają kropek z przodu, tylko takie „wrzecionka”, ale nie każde okulary z tym „wrzecionkami” to Ray-bany- większość to ich tańsze podróbki

dodany przez krytyczna @ 12 czerwca 2011 o 15:57. Odpowiedz #

od kiedy to ray bany maja kropki?? wez sie ogarnij dziewczyno! no chyba, ze znalazlas taki model z kropkami na bazarze u chinczykow i napisane bylo „raye bane” albo cos w tym stylu :DDDD

dodany przez haha @ 12 czerwca 2011 o 16:08. Odpowiedz #

@paryzanka :
a gdzie mozna kupic takie oprawki takie jak ma Zosia?
sa super i stylowe. bede wdzieczna jak napiszecie gdzie mozna takie kupic.

dodany przez arleta @ 12 czerwca 2011 o 15:05. Odpowiedz #

gwoli scislosci, to nie sa ray-bany. Ray- bany to te z paseczkami obok szkiel…

dodany przez Jula @ 12 czerwca 2011 o 15:11. Odpowiedz #

Hej, tu Dominika. (pamiętasz, pisałam ostatnio długi komentarz z prośbą o przepis na ciasteczka :D).
Bardzo dziękuję za przepis, z pewnością wypróbuję. ;)

Ogólnie, twoje przepisy oraz styl ubierania się są naprawdę cudowne ;).

dodany przez Dominika @ 12 czerwca 2011 o 12:53. Odpowiedz #

Uwielbiam czytać Waszego bloga, dziewczyny ;) pozdrawiam ;*

dodany przez Ewelina @ 12 czerwca 2011 o 13:17. Odpowiedz #

świetne rogaliki ,sama czasami takie robię, można kombinować z farszem do środka raz na ostro raz na słodko ;)

dodany przez Magdalena @ 12 czerwca 2011 o 13:38. Odpowiedz #

słuchajcie robiłam pare razy te rogaliki, w biedronie kupilam za chyba 2,50 zł gotowe ciasto i do środka dżem ale powiem wam, że po kilku bylo mi niedobrze bo to ciasto jest strasznie tłuste serio, a tak w ogóle Zosiu może dodasz jakiś pomysł na pyszny deser z masą krówkową :D?

dodany przez Anna @ 12 czerwca 2011 o 13:47. Odpowiedz #

ja mam: mazurek, jest boski;) albo babeczki

dodany przez Ula @ 14 czerwca 2011 o 10:53. Odpowiedz #

o… Zosia nosi okulary! Ślicznie Ci w nich :)

dodany przez Ola @ 12 czerwca 2011 o 14:13. Odpowiedz #

Kochane zakupoholiczki, bardzo chcialam Wam podziekowac za duza ilosc wypenionych ankiet, jestescie fantastyczne!!!

dodany przez Ankieta o zakupach @ 12 czerwca 2011 o 14:23. Odpowiedz #

Nooo,Zosieńka prezentuje się na tych zdjęciach bardzo korzystnie i kobieco:)I chyba włosy rozjaśniłaś oraz chwyciłaś lekką opaleniznę:)Bardzo ładnie wyglądasz.Oby tak dalej!

dodany przez Edyta @ 12 czerwca 2011 o 14:44. Odpowiedz #

sliczny odcien blondu

dodany przez Ula @ 14 czerwca 2011 o 10:54. Odpowiedz #

Zosiu! Fantastyczne te rogaliki! Ostatnio próbowałam zrobić rogaliki z ciasta francuskiego z truskawkami, ale nadzieje się „spociło” i wypłynęło mocząc ciasto )):

Może robiłabyś też rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkiem i jakimś ciekawym dodatkiem?!
Z chęcią poznam na to Twój przepis. Twój będzie okraszony wspaniałymi zdjęciami!

Przyłączam się też do prośby o jakiś post o modzie! Jesteś prześliczna i aż szkoda, że czasami widać tylko Twoje ręce ((;

Pozdrawiam serdecznie!

dodany przez Weronika @ 12 czerwca 2011 o 14:46. Odpowiedz #

Cześć Zosia, super przepis :) mam tylko pytanie, bo nie przepadam za kozim serem — czy można go zastąpić jakimś innym bądź też np. szynką? Bardzo mi pasuje połączenie bazylia, czosnek tylko właśnie ten ser.. Pytam sie bo niestety nie jestem zbytnio dobra w kuchennej improwizacji i może wiesz co by zamiast koziego sera pasowało.
Pozdrawiam cieplutko, uwielbiam waszego bloga :)

dodany przez Jula @ 12 czerwca 2011 o 15:09. Odpowiedz #

Czytam Was już od jakiegoś czasu, ale nigdy nie zostawiłam po sobie śladu. Ale jest sesja, więc jako przykładna studentka uczę się, zostawiając po sobie ślady w sieci. :D

Chciałam tylko powiedzieć, że bardzo się cieszę, że trafiłam na tę stronę, bo tak przyjemnie o wszystkim piszecie, takie ciekawe przepisy publikujecie i ach, te zdjęcia! Obie jesteście piękne, a w tle pojawia nasze (też jestem z 3miasta!:)) cudne morze.

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że jeszcze długo będziecie tego bloga prowadzić :)

dodany przez Areliee @ 12 czerwca 2011 o 15:19. Odpowiedz #

patrzcie dziewczynki wasz blog na onecie:) http://uroda.onet.pl/fotogalerie/kasia-tusk-na-specjalna-okazje,4411160,9516948,galeria-maly.html#photo9516949 gratuluję :)

dodany przez Anna @ 12 czerwca 2011 o 15:54. Odpowiedz #

Zosiu a jaki inny ser proponujesz zamiennie?:*

dodany przez :* @ 12 czerwca 2011 o 15:55. Odpowiedz #

wygląda naprawdę smakowicie. (;

dodany przez Charlotte. @ 12 czerwca 2011 o 16:30. Odpowiedz #

nie przepadam za kozim serem, co proponujesz zamiast niego? :) mam nadzieję że odpiszesz bo planuję je zrobic ;p
Pozdrawiam, wierna czytelniczka Julia ;**

dodany przez julka @ 12 czerwca 2011 o 16:34. Odpowiedz #

moze z feta?

dodany przez M @ 12 czerwca 2011 o 17:07. Odpowiedz #

FETA?

dodany przez Zosia @ 12 czerwca 2011 o 19:55. Odpowiedz #

jest slonawa, wiec mozna powiedziec,ze przypomina troche kozi..

dodany przez Ula @ 14 czerwca 2011 o 10:55. Odpowiedz #

—————— Dziewczyny wiecie jaka farba daje tak slicznie naturalny blond jak ten Zosi? Znacie jakiegos wyspecjalizowanego fryzjera w tej kwestii?

dodany przez Ula @ 12 czerwca 2011 o 16:37. Odpowiedz #

A dla mnie… większość przepisów jest po prostu PRZEdobrzona . Nie wiem jakiego słowa użyć , rozumiem ,że nie będziesz podawała przepisów na ‚jajecznicę’ aczkolwiek , te które podajesz są niezwykle wysublimowane jak dla przeciętnych czytelniczek bloga , nastolatek .

dodany przez Julia @ 12 czerwca 2011 o 17:20. Odpowiedz #

Zosiu kochana wrzuć jakieś zdjęcia ze strojem dnia :)

dodany przez agnieszka @ 12 czerwca 2011 o 17:21. Odpowiedz #

Zosiu, te okulary nie pasują Ci.. Poza tym, lepiej by Ci było w czekoladowym kolorze włosów. W życiu już nie cieniuj włosów..

dodany przez Skakanka czyli Opp @ 12 czerwca 2011 o 17:24. Odpowiedz #

To są moje naturalne i nie zamierzam farbować. Pozdrawiam,Zosia.

dodany przez Zosia @ 12 czerwca 2011 o 19:51. Odpowiedz #

No wlasnie tak mi sie wydawalo,ze ten blond wyglada zbyt naturalnie jak na farbe:) przepiekny odcien wlosow masz Zosiu, pozazdroscic. Jak widac jasnieja Ci na sloncu i wygladaja jeszcze ladniej.

dodany przez Ula @ 14 czerwca 2011 o 10:57. Odpowiedz #

Zosiu błagam napisz skąd te cudne okulary! wyglądasz w nich cudnie! ja tez takie chce! powiedz ze są w każdym vision express i kosztują nie więcej niż 300zł! p.s super wyglądasz! masz kalse!

dodany przez E. @ 12 czerwca 2011 o 17:43. Odpowiedz #

Zosiu błagam napisz skąd te cudne okulary! wyglądasz w nich cudnie! ja tez takie chce! powiedz ze są w każdym vision express i kosztują nie więcej niż 300zł! p.s super wyglądasz! masz klasee!

dodany przez E. @ 12 czerwca 2011 o 17:43. Odpowiedz #

hej Ulo:)
co do farby to uzywam z londy bezowy blond:) wlasnie mam taki kolorek jak ma zosia:)jestem strasznie zadowolona ;)

dodany przez monia @ 12 czerwca 2011 o 18:29. Odpowiedz #

wyglądają przepysznie :) też uwielbiam rogaliki, ale w mojej dotychczasowej wersji są na słodko, z dżemem czy powidłami, z chęcią spróbuję ich w Twojej wersji :) pozdrawiam Was dziewczyny! :)

dodany przez D. @ 12 czerwca 2011 o 18:57. Odpowiedz #

wyglądają przepysznie, a akurat jakimś cudem pieczenie wychodzi nam lepiej od gotowania, więc na pewno spróbujemy! :)

dodany przez the-fashion-bliss @ 12 czerwca 2011 o 19:28. Odpowiedz #

będę musiała spróbować! :)

dodany przez Oliwia @ 12 czerwca 2011 o 19:28. Odpowiedz #

Wow, wyglądają pysznie.

http://www.movsmo.net

dodany przez Monika Dawidowicz @ 12 czerwca 2011 o 21:18. Odpowiedz #

Podzielę się z Wami śmieszną historyjką, która przydarzyła mi się w sobotę. Ponieważ od kilku tygodni codziennie śledzę blog Kasi i Zosi, mój chłopak jest na bieżąco informowany o wszystkich zmianach na stronie dziewczyn. Czasem zdarza się, że zaglądam tu kilka razy dziennie. Tak było też wczoraj. Zaglądam po raz kolejny i z rozczarowaniem mówię do mojego chłopaka: „Nie ma nic nowego…
On: Jak to? Zosia nic nie ugotowała?
Ja: Nie…
On: No to będziemy głodni…”
Także dziewczyny byle tak dalej, macie sojuszników nie tylko wśród płci pięknej;)
Pozdrawiamy, Karolina i Dawid z Krakowa

dodany przez Karolina @ 12 czerwca 2011 o 21:31. Odpowiedz #

W okularach Zosieńka wygląda bardzo fajnie, ale mnie urzekła też piekna rózowa pomadka na ustach! – co to?:)

dodany przez mabeja39 @ 13 czerwca 2011 o 07:40. Odpowiedz #

Nie wiem czy taka ma Zosia, ale ja mam o prawie identycznym odcieniu – Mac angel

dodany przez Ula @ 14 czerwca 2011 o 10:59. Odpowiedz #

Mniam, wygląda pysznie. Ja lubię wersję tych rogalików z dżemem…mniam;)

dodany przez Domi @ 13 czerwca 2011 o 10:19. Odpowiedz #

Zosiu! Jaki kolor lakieru do paznokci i jakiej firmy masz na zdjeciach? :))

dodany przez pat @ 13 czerwca 2011 o 10:52. Odpowiedz #

Potrzebuje pomocy pomyslodawczyni rogalikow Jakiej firmy ciasta uzylas i ile z jednej porcji wychodzi rogalikow ??Piekę jutro;-)))

dodany przez Dan @ 13 czerwca 2011 o 14:51. Odpowiedz #

Wogóle to jest świetna stronka, wrzuciłam sobie ja do zakładki ulubione:))super pomysł naprawde pozdrawiam.

dodany przez Karola @ 14 czerwca 2011 o 13:28. Odpowiedz #

:D już zjedzone i śladu po nich nie ma. Nie polecam Fety do środka -> jest naprawdę w efekcie słono. Pozdrawiam

dodany przez Karll @ 16 czerwca 2011 o 12:10. Odpowiedz #

O ! Ten przepis na pewno wykorzystam, bo jawi się extra ! Może nawet zrobię to dziś, bo wszystko mam w lodówce. Chyba tylko zmodyfikuję to, ze posmaruję wierzch nie samym żóltkiem, a całym jajkiem rozmąconym z odrobiną mleka.

dodany przez Nikita @ 16 czerwca 2011 o 18:24. Odpowiedz #

Strasznie apetycznie wyglądają te rogaliki zaraz jak zobaczyłam i przeczytałam przepis pobiegłam kupić składniki szybciutko do domku i zaczęłam robić w sumie nie dostałam tego sera koziego ( była jedna kosteczka ale po terminie ) więc kupiłam twaróg chudy. Wszystko poszło gładko do czasu :( kiedy zobaczyłam jak w piekarniku całe rogaliki mi popękały nie wiem dlaczego :( zaznaczam że nigdy nic jeszcze nie robiłam z ciasta francuskiego . Nie wiem co mogło być przyczyną ?

dodany przez Ola @ 17 czerwca 2011 o 12:31. Odpowiedz #

pyszne ! a z oliwkami i serem feta tak samo dobre ! warto spróbować ;)

dodany przez miśka @ 17 czerwca 2011 o 19:38. Odpowiedz #

Dziewczyny, jakie dipy polecacie do tych rogalików? :)

dodany przez Ola @ 17 czerwca 2011 o 22:56. Odpowiedz #

Uwielbiam twój styl! Groszki, słodkie paski. Bardzo retro ;))

dodany przez drawinggpin @ 23 lipca 2011 o 11:50. Odpowiedz #

Wygląda to bosko! No i super pomysł, żeby zrobić te rogaliki wytrawne – najczęściej wszyscy proponują opcję na słodko, co już staje się banalne. Za to ten przepis całkiem oryginalny.
Jedynie doczepiłabym się gotowego ciasta francuskiego. Wiem, że zrobienie własnego ciasta francuskiego jest kłopotliwe, jednak te gotowe są pełne chemii, a wiadomo przecież, że „Jesteś tym, co jesz” – jak mówi Gillian McKeith. Polecam jej stronę: http://gillianmckeith.pl/

dodany przez Zdrowa żywność @ 26 lipca 2012 o 08:48. Odpowiedz #

To pierwszy przepis kulinarny ze strony makelifeeasier który wykorzystałam i powiem jedno… REWELACJA… nieziemska kombinacja smaków…:))

dodany przez Marica @ 2 sierpnia 2013 o 16:58. Odpowiedz #

Komentarze

(nie będzie publikowany).

Jeżeli posiadasz.