Pulchne placuszki z jabłkami!

by Zosia on Styczeń 14, 2012

 

Skład:

3-4 obrane jabłka

200g mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka cynamonu

4-5 łyżek cukru pudru

2 łyżeczki cukru wanilinowego

1 jajko

4 łyżki stopionego masła

300 ml mleka

A oto jak to zrobić:

1. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Za pomocą okrągłej nakrętki usuwamy środek. 

2. Mąkę przesiewamy do dużego naczynia, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cynamon. Mieszamy, a następnie robimy wgłębienie w którym umieszczamy jajko. Stopniowo mieszamy dodając stopione masło i mleko. W efekcie końcowym powinniśmy otrzymać gładką masę (bez grudek). Patelnię natłuszczamy i rogrzewamy na średnim ogniu. Plasterki jabłek zamaczamy w cieście i kładziemy na patelnię. Smażymy na jeden i drugiej stronie po kilka minut. Zdejmujemy z patelni i umieszczamy placuszki na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypmy cukrem pudrem.

 

Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Za pomocą okrągłej nakrętki usuwamy środek. 

 

 Mąkę przesiewamy do dużego naczynia, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cynamon. Mieszamy, a następnie robimy wgłębienie w którym umieszczamy jajko. Stopniowo mieszamy dodając stopione masło i mleko.

 

 

 W efekcie końcowym powinniśmy otrzymać gładką masę (bez grudek).

Plasterki jabłek zamaczamy w cieście i kładziemy na patelnię.

 

Przed podaniem posypmy cukrem pudrem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

145 comments

mozliwe ze dzisiaj je zrobie. mam ochote na cos slodkiego :)

dodany przez http://theblackpearl2012.blogspot.com/ @ 14 stycznia 2012 o 14:11. Odpowiedz #

Zosiu czekam na twoją książkę kucharską z wielkim tchem

Pozdrawiam

dodany przez Kupuj i oszczędzaj nawet do 39zł jednorazowo @ 14 stycznia 2012 o 14:35. Odpowiedz #

Z wielkim tchem? A nie przypadkiem z ,,zapartym tchem”? :D

dodany przez http://sztukastudiowania.blogspot.com/ @ 14 stycznia 2012 o 15:59. Odpowiedz #

No chyba ;)

dodany przez Aga @ 14 stycznia 2012 o 19:51. Odpowiedz #

tymbardziej, ze Zosia spokojnie moglaby tam opublikowac swoje wlasne zdjecia. Sa cudowne i bardzo zachecaja do gotowania. Widac na nich, ze autorka niezle sie przy tym bawi :)

dodany przez www.sprawdzilamto.blogspot.com @ 14 stycznia 2012 o 22:21. Odpowiedz #

No własnie – zdjęcia są PRZEPIĘKNE !
Wszystko obrazowo, dokładnie pokazane, nie sposób się zgubić w powtarzaniu przepisu u siebie w kuchni ;-)

dodany przez wysmakuj.pl @ 17 stycznia 2012 o 21:19. Odpowiedz #

Uwielbiam takie racuszki. Moja mama często mi je robiła, gdy byłam dzieckiem :))

dodany przez http://sztukastudiowania.blogspot.com/ @ 14 stycznia 2012 o 15:58. Odpowiedz #

Wygląda
FANTASTYCZNIE !

dodany przez www.trojloty.pl @ 14 stycznia 2012 o 17:46. Odpowiedz #

Polecam, uwielbiam placuszki z jablkomi! I jesc i przygotowywac:-) pozdrawiam!!

dodany przez http://najwyzszeobcasy.blogspot.com @ 15 stycznia 2012 o 06:59. Odpowiedz #

oj takie placuszki są pyszne – sama często robię :)

dodany przez Ewelina @ 15 stycznia 2012 o 11:40. Odpowiedz #

Na pewno są pyszne :) Muszę koniecznie spróbować zrobić je sama :)

dodany przez Agata @ 14 stycznia 2012 o 14:12. Odpowiedz #

Zosiu, chce mi sie jesc!!! :D pozdrowienia z Litwy)

dodany przez Alicja @ 14 stycznia 2012 o 14:12. Odpowiedz #

Dziekuję bardzo Zosiu:)) Własnie zastanawiałam sie co dziś zrobić słodkiego. Mam ,,nadmiar” jabłek więc świetnie się składa. Pozdrawiam

dodany przez Justyna @ 14 stycznia 2012 o 14:12. Odpowiedz #

hmm,potrzebne są tu chyba dość suche jabłka,inaczej kiepsko będzie się to smażyć,gdy puszczą sok?

dodany przez ola @ 14 stycznia 2012 o 14:13. Odpowiedz #

MNIAAAAAM! Narobiłaś mi apetytu ;)

dodany przez Ania @ 14 stycznia 2012 o 14:14. Odpowiedz #

U Ciebie cała akcja wygląda na ultra banalną, a to kusi podjęciem samodzielnej próby. Tylko kto później po mnie posprząta..

dodany przez Karolina @ 14 stycznia 2012 o 14:14. Odpowiedz #

znam ten problem ze sprzątaniem po gotowniu i to mnie często zniechęca do prac kuchennych

dodany przez Asia bloguje o prezentach @ 14 stycznia 2012 o 15:32. Odpowiedz #

Ja również czasami mam z tym problem-)))

dodany przez www.trojloty.pl @ 14 stycznia 2012 o 17:48. Odpowiedz #

niam niami :)
ja robiłam kilka dni temu

Ola

dodany przez Ola @ 14 stycznia 2012 o 14:14. Odpowiedz #

JA uwielbiam placki z jablkami, ale osobiscie wole bardziej posiekane ‚jablka’ :) a nie w calosci

Pozdrawiam!

dodany przez www.beautyfascination.com @ 14 stycznia 2012 o 14:16. Odpowiedz #

HEHEH wczoraj robiłam takie w domu tylko rozlewałam na całej prawie patelni i dodawałam jabłka

Pychotka:)))

dodany przez Pytamy- nagradzamy Konkurs ********* @ 14 stycznia 2012 o 14:19. Odpowiedz #

Kochana Zosiu, zawsze Twoje posty pełne są domowej atmosfery. Jesteś niesamowitą kobietą.

dodany przez ksekse @ 14 stycznia 2012 o 14:20. Odpowiedz #

zgadzam sie :)

dodany przez http://theblackpearl2012.blogspot.com/ @ 14 stycznia 2012 o 14:25. Odpowiedz #

Świetny przepis ! Mało składników a z pewnością muszą być przepyszne. Przetestuję jak najszybciej : )

Pozdrawiam ! : )

dodany przez Joanna @ 14 stycznia 2012 o 14:21. Odpowiedz #

super pomysł, zaraz zrobię :)

dodany przez Kamila @ 14 stycznia 2012 o 14:22. Odpowiedz #

mmmm… cud miód:) Jestem zachwycona Waszym blogiem, piękne stylizacje i same pyszności. Chociaż jestem bardzo przeciętnie zarabiającą Polką, żoną i matką 5 – latka to i dla mnie zawsze znajdzie się coś z Waszych stylizacji, dzięki którym potrafię teraz dobrze dopasować stroje do okazji, dobrać dodatki.
Podobają mi się wszystkie wątki, chciałabym troszkę więcej o makijażu. Ostatnio pojawiłaś się Kasiu w pięknej czerwieni na ustach a i Zosia również. Może zamieściłybyście nowy post na ten temat? Myślę, że wiele czytelniczek by się ucieszyło.
Gratuluje Dziewczyny wytrwałości i życzę samych nowych inspiracji i czystej radości z tego, co robicie.
Pozdrawiam Was serdecznie.
ps. u mnie dziś na kolację naleśniki z dżemenemem;)

dodany przez ania @ 14 stycznia 2012 o 14:26. Odpowiedz #

zainspirowana jakiś czas temu postem z czerwoną szminką (dawno już) i chyba żółtą spódniczką, kupiłam sobie kilka dni temu taką szminkę… matko jak to się trzeba napracować żeby ładnie pomalować usta, nie tak jak błyszczykiem że można w sumie bez lusterka się malować… może za którymś razem ładnie mi wyjdzie ale na razie wyglądam bardziej jakby mi ktoś przyłożył :P

dodany przez Kaśka @ 14 stycznia 2012 o 14:46. Odpowiedz #

Witam, w tej sytuacji bardzo pomocny jest pędzelek do pomadki, ułatwia nakładanie i dzięki temu pomadka trzyma sie dłużej na ustach:)Polecam i pozdrawiam.

dodany przez Magda M. @ 14 stycznia 2012 o 17:13. Odpowiedz #

właśnie tak słyszałam, muszę wypróbować
dziękuję za radę :)

dodany przez Kaśka @ 14 stycznia 2012 o 19:33. Odpowiedz #

Wydaje się prosto i smacznie, chętnie wypróbuję przepis jeszcze dzisiaj, pozdrawiam

dodany przez Joanna @ 14 stycznia 2012 o 14:27. Odpowiedz #

moja babcia takie robi, pycha : )))

dodany przez http://deko-bizu.blogspot.com/ @ 14 stycznia 2012 o 14:30. Odpowiedz #

dokładnie tak jak moja :) wiele razy próbowałam sama, ale najsmaczniejsze na świecie robi moja babcia :)

dodany przez Kamila @ 14 stycznia 2012 o 15:17. Odpowiedz #

palce lizać :)

dodany przez Fotograf Ślubny @ 14 stycznia 2012 o 14:36. Odpowiedz #

świetny szybki przepis na obiado-deser :)

dodany przez anna mea @ 14 stycznia 2012 o 14:38. Odpowiedz #

Uwielbiam gotować, a więc muszę wypróbować ten przepis;) ‚Wygląda’ smakowicie;)

dodany przez Paulina @ 14 stycznia 2012 o 14:52. Odpowiedz #

Smacznego:)

dodany przez http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=9185666 @ 14 stycznia 2012 o 14:54. Odpowiedz #

Ja je robiłam w ostatnią niedzielę. Uwielbiam śniadania na słodko w niedzielne poranki. Zapraszam jutro do siebie na naleśniki z ricotta and lemon curd. Pozdrawiam

dodany przez http://stylishisland.blogspot.com/ @ 14 stycznia 2012 o 15:02. Odpowiedz #

Może chociaż najem się wzrokiem… *_*

dodany przez Iliana @ 14 stycznia 2012 o 15:13. Odpowiedz #

Robię takie placki w identyczny sposób i są naprawdę pyszne :)

dodany przez czarna-dziura.blog.pl @ 14 stycznia 2012 o 15:13. Odpowiedz #

juz sie robi:)

dodany przez marta @ 14 stycznia 2012 o 15:18. Odpowiedz #

mniammmm…. wyglądają przepysznie :)

dodany przez KaTe @ 14 stycznia 2012 o 15:24. Odpowiedz #

Witaj :) Świetny pomysł i przepis! Czy na niezniszczonym teflonie obejdzie sie bez tłuszczu? Proszę o odpowiedź :)

dodany przez Ola @ 14 stycznia 2012 o 15:26. Odpowiedz #

Zrobiłam jakiś czas temu gdy ten przepis pojawił się na blogu u Zosi. Rewelacja:D

p.s. Prośba do Kasi-Czy mogłoby pojawić się kilka ciekawych stylizacji z koszulą w żółto czarną krateczkę z CUBUSa? Będę bardzo wdzięczna:))))

Pozdrawiam!

dodany przez Amy @ 14 stycznia 2012 o 15:30. Odpowiedz #

mniam!

świetny pomysł z tymi moczonymi kawałkami jabłek :) bardzo mi się podoba :) ciekawe czy mozna zrobić coś podobnego z innym owocem, np ananas? :)

pozdrawiam!

dodany przez apetyczna @ 14 stycznia 2012 o 15:34. Odpowiedz #

Mniam! Uwielbiam placki z jabłkami! Świetny przepis :) Zawsze kroiłam jabłka do placków, ale z chęcią zrobię je w taki sposób i zobaczę co z tego wyjdzie ;)

dodany przez Karolina R @ 14 stycznia 2012 o 15:41. Odpowiedz #

Kiedyś oprócz jabłka w cieście robiłam też gruszkę w cieście, ale nie wyszła tak dobra jak jabłko. A przepis rzeczywiście staaaaary jak świat, ale bardzo smaczny. Takie usmażone jabłko można polać sosem toffi i też jest dobre. Polecam.

dodany przez klaudusia0807 @ 14 stycznia 2012 o 15:42. Odpowiedz #

Ja wolę mniejsze kawałki jabłka wymieszać z ciastem i tak smażyć :)
Tylko nie rozumiem dlaczego ten post się powtarza? Identyczny był już kiedyś zamieszczony. To już nie pierwsza sytuacja tego typu na blogu…

dodany przez Natalia @ 14 stycznia 2012 o 15:48. Odpowiedz #

Post był kiedyś umieszczony na makecookingeasier.pl a nie na makelifeeasier.pl
Jeszcze do niedawna na Zosi blog przechodziło się poprzez wybranie w makelifeeasier.pl linku Gotowanie. Teraz te blogi są już rozdzielone pewnie przez niejedno takie marudzenie :)

dodany przez Ania @ 14 stycznia 2012 o 16:44. Odpowiedz #

placuszki są pyszne, moja Babcia takie robi

dodany przez Ewelina @ 14 stycznia 2012 o 15:52. Odpowiedz #

Wygladaja apetycznie! :)

dodany przez Diamacra @ 14 stycznia 2012 o 16:00. Odpowiedz #

Pewnie pyszne:)

Dziewczyny, mogłybyście polecić mi hotel w Solden??Bardzo prosze:)

dodany przez Julka @ 14 stycznia 2012 o 16:02. Odpowiedz #

Pyszności

dodany przez http://kobieta-ja.blogspot.com/ @ 14 stycznia 2012 o 16:16. Odpowiedz #

Zocha, jak możesz się tak znęcać, kiedy chęci są ale czasu brak ;(

dodany przez Gosia @ 14 stycznia 2012 o 16:25. Odpowiedz #

Aaaaa wyglądają pysznie!

dodany przez Paulina @ 14 stycznia 2012 o 16:29. Odpowiedz #

napisz ksiązkę, błagam :D

dodany przez Maja @ 14 stycznia 2012 o 16:31. Odpowiedz #

no pisze przeciez..

dodany przez aga @ 17 stycznia 2012 o 13:06. Odpowiedz #

łatwe, spróbuję zrobic :)

dodany przez nila @ 14 stycznia 2012 o 16:34. Odpowiedz #

jak u babci :)

dodany przez Anonim @ 14 stycznia 2012 o 16:50. Odpowiedz #

Wygląda smakowicie! Jak wy jesteście w stanie zachować takie figury przy takiej ilości pysznych rzeczy, które gotujesz Zosiu? Ja bym jadła i jadła;)

dodany przez Framboise @ 14 stycznia 2012 o 16:54. Odpowiedz #

Uwielbiam je :)

dodany przez Anette @ 14 stycznia 2012 o 16:56. Odpowiedz #

Zrobie jutro na śniadanie, mąż się ucieszy :) może uda mi sie wyciąć w kształcie serduszek:) Dziękuje za przepis:) wyglada rewelacyjnie

dodany przez Emi-Ch @ 14 stycznia 2012 o 17:12. Odpowiedz #

Zrobie jutro na śniadanie, mąż się ucieszy :) może uda mi sie wyciąć w kształcie serduszek:) Dziękuje za przepis:) wyglada rewelacyjnie!!! Pozdrawiam Kasiu

dodany przez Emi-Ch @ 14 stycznia 2012 o 17:15. Odpowiedz #

A raczej Zosiu:) gafa;p

dodany przez Emi-Ch @ 14 stycznia 2012 o 17:16. Odpowiedz #

Wyglądają mmmmm…. palce lizać;) Jutro do niedzielnej kawki przetestuje przepis:)Pozdrawiam Zosiu, sympatyczna z Ciebie dziewczyna:)

dodany przez Magda M. @ 14 stycznia 2012 o 17:17. Odpowiedz #

to jest swietna inspiracja na „slodkie” dzisiejszego wieczoru :) Dzieki Zosiu :)

dodany przez weronika @ 14 stycznia 2012 o 17:30. Odpowiedz #

wyglądają pysznie! ;)

dodany przez Marta @ 14 stycznia 2012 o 17:45. Odpowiedz #

A ile to ma kalorii Zosiu ????
-)
-)

dodany przez www.trojloty.pl @ 14 stycznia 2012 o 17:47. Odpowiedz #

Ja sama aż tak bardzo nie przepadam za jabłkami ale w formie racuchów są pyszne , muszę wypróbować Twój przepis.No i cieszy mnie to , że w końcu jakaś prosta potrawa bo nie często możemy sobie pozwolić na tak (za pewne pyszne) wykwintne i trzeba to przyznać-niektóre drogie , jakie prezentowałaś w kilku poprzednich artykułach . Życzę dużo natchnienia do kolejnych pysznych przepisów.

dodany przez maugos @ 14 stycznia 2012 o 18:04. Odpowiedz #

Zrobiłam przed chwilą – smakowite :) :) :)

dodany przez Ola @ 14 stycznia 2012 o 18:31. Odpowiedz #

to już było :( coś nowego proosze.

dodany przez em @ 14 stycznia 2012 o 18:40. Odpowiedz #

coś słodkiego mniam

dodany przez smartnesspattern.blogspot.com @ 14 stycznia 2012 o 18:52. Odpowiedz #

Piękne i apetycznie wyglądające!:)

dodany przez Skakanka czyli Opp @ 14 stycznia 2012 o 19:20. Odpowiedz #

Mmmm wyglądają zachęcająco i sposób wykonania nieskomplikowany…na pewno wypróbuję ;)

dodany przez klarella-inspirations.blogspot.com @ 14 stycznia 2012 o 19:24. Odpowiedz #

wczoraj robiłam:))

dodany przez Asia @ 14 stycznia 2012 o 19:31. Odpowiedz #

pychotttttttta!!!!!! polecam te placuszki
Właśnie się nimi zajadamy z Mężem

dodany przez kasiacyg @ 14 stycznia 2012 o 19:36. Odpowiedz #

Nie jestem mistrzem w kuchni, mimo 30 lat wciąż jestem początkująca, ale zapału mi nie brakuje ;)
Jakimś cudem Zośki przepisy zawsze mnie napędzają do kuchennych akcji, dzięki!
Acha i Zosiu, deklaruję, że będę pierwszą czytelniczką Twojej książki kucharskiej, jeśli wreszcie ją wydasz :) Twoje przepisy zawsze wydają mi się możliwe do zrobienia, co przy moich poziomie umiejętności bywa zwodnicze :D
(tylko jako wegetarianka prosiłabym o troszkę więcej przepisów bezmięsnych… :) nieśmiało sugeruję :) )

dodany przez Misianka @ 14 stycznia 2012 o 19:37. Odpowiedz #

pycha, poleje jeszcze jakimś syropkiem.

dodany przez http://simplelove-fashion.blogspot.com/ @ 14 stycznia 2012 o 19:38. Odpowiedz #

Są przepyszne, babcia często mi je robiła, gdy byłam mała :)

dodany przez Marta @ 14 stycznia 2012 o 19:47. Odpowiedz #

uwielbiam Wasze przepisy i sposób podania!

dodany przez http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=23531682 @ 14 stycznia 2012 o 19:52. Odpowiedz #

Może i smaczne niestety składa się z jabłek a ja mam po nich straszne wzdęcia więc to odpada

dodany przez mika @ 14 stycznia 2012 o 19:55. Odpowiedz #

Mm jakie słodkości :) u mnie dzisiaj tylko ciacho , ale takie placuszki też trzeba wypróbować !
Pozdrawiam

dodany przez nieszka @ 14 stycznia 2012 o 20:09. Odpowiedz #

niesamowite:o nie gotuje ale to musze zrobic

dodany przez beata @ 14 stycznia 2012 o 20:38. Odpowiedz #

O matko ale smaka narobiłaś :) no to już wiem co będę jeść jutro na śniadanie :)

moja mama zawsze tarła jabłka i dodawała do masy, ale nigdy nie były tak słodkie jak takie w krążkach :)

dodany przez www.lenka-store.pl @ 14 stycznia 2012 o 21:04. Odpowiedz #

a jakby tak wylac ta mase na brytfanke ulozyc jablka polac ta masa i upiec w piekarniku???

dodany przez hard @ 14 stycznia 2012 o 21:08. Odpowiedz #

Pyszności, nawet się pokuszę, żeby zrobić, choć jestem antygotująca :)

dodany przez modaitakietam @ 14 stycznia 2012 o 21:11. Odpowiedz #

super, ja jutro je robie!

dodany przez ania @ 14 stycznia 2012 o 21:15. Odpowiedz #

Wygląda pysznie!!!

dodany przez graycat @ 14 stycznia 2012 o 21:19. Odpowiedz #

Wyszły przepyszne :)

dodany przez Daga @ 14 stycznia 2012 o 22:19. Odpowiedz #

nie wygladaja na tluste, swietnie!

dodany przez www.sprawdzilamto.blogspot.com @ 14 stycznia 2012 o 22:22. Odpowiedz #

Pychota, tylko zawsze smażyłem je na głębszym tłuszczu i potem spędzałem długi czas na rowerku a te wyglądają jak moje placuszki z jajek z teflonu. :)

dodany przez Mikołaj Kowalski @ 14 stycznia 2012 o 22:24. Odpowiedz #

gdybym nie sprzeniewieżyła miksera to bym się okusiła o zrobienie :)

dodany przez Anonim @ 14 stycznia 2012 o 22:31. Odpowiedz #

Gdybym tylko umiała gotować …

dodany przez Anonim @ 14 stycznia 2012 o 22:55. Odpowiedz #

jeeeeju, te zdjęcia wyglądają tak apetycznie! to mi się najbardziej podoba w przepisach Zosi :) hmmm, zobaczymy jak smakują na niedzielne śniadanie :)

a tymczasem zapraszam do siebie na http://muzyka-dla-laika.blogspot.com – w menu na niedzielę Florence and The Machine!

dodany przez Iza @ 15 stycznia 2012 o 00:56. Odpowiedz #

jezzzu jak pysznie wyglądają :)

dodany przez adriannaa @ 15 stycznia 2012 o 01:11. Odpowiedz #

Świetny pomysł na niedzielna, popoludniowa przekaske! Na pewno je dziś zrobię! :)
Carlaila-fashion.blogspot.com

dodany przez Carlaila @ 15 stycznia 2012 o 08:49. Odpowiedz #

Moja mama też takie robi! ;)

http://jula-locanina.blogspot.com/

dodany przez Julia @ 15 stycznia 2012 o 10:25. Odpowiedz #

Przepis stary jak świat :)

dodany przez Mała Mi :) @ 15 stycznia 2012 o 11:14. Odpowiedz #

Pyszne placki ale wchłaniają dużo tłuszczu. Zosiu proszę o jakieś pyszne przepisy ale mniej kaloryczne ;) dziękuję i pozdrawiam ;)

dodany przez Natalia @ 15 stycznia 2012 o 11:48. Odpowiedz #

Zośka! Robiłam dziś te placuszki. Nie byłam co do nich mocno przekonana, ale nie chciałam żeby jabłka się zmarnowały. Jak już ich spróbowaliśmy nie mogliśmy się od nich oderwać! Bardzo dziękuję Ci za przepis właśnie skończyłam przepisywać go do swojego zeszyciku i owe placuszki na stałe zagoszczą w moim domu! :)

dodany przez megg @ 15 stycznia 2012 o 12:09. Odpowiedz #

przepyszne ! dziś na śniadanko robiłam ;)) polecam

dodany przez Martynaa @ 15 stycznia 2012 o 12:11. Odpowiedz #

Polecam te placuszki, są świetne!:) Co do kaloryczności , to przecież nikt nie będzie ich jadł codziennie, a raz na parę tygodni nie zaszkodzą:)

dodany przez kasi-blog.blogspot.com @ 15 stycznia 2012 o 12:36. Odpowiedz #

Wyglądają cudownie, muszę wypróbować przepis :)

dodany przez http://awomanmusthaveclassyandfabulouscharm.blogspot.com/ @ 15 stycznia 2012 o 12:39. Odpowiedz #

Zosiu uwielbiam Twoje przepisy.
Widać pasje i że naprawdę lubisz gotować.

Teraz ja idę robić placuszki, a Tobie życzę miłego dnia.

dodany przez Monika @ 15 stycznia 2012 o 12:53. Odpowiedz #

ja robiłam coś podobnego aleell z bananami, też pycha, polecam :) i zamiast cukru pudru można ubić śmietanę :) pozdrawiam

dodany przez ella @ 15 stycznia 2012 o 13:11. Odpowiedz #

Super! Na pewno wypróbuję ten przepis :)

dodany przez Magda @ 15 stycznia 2012 o 14:22. Odpowiedz #

Zosiu!gdzie kupić taką nakrętkę do robienia dziurek?

dodany przez julia @ 15 stycznia 2012 o 14:29. Odpowiedz #

takie dziurki można wykrajać kieliszkiem, po co od razu kupować specjalną nakrętkę :P ;)

dodany przez lonka @ 17 stycznia 2012 o 13:45. Odpowiedz #

Wypróbowałam ten przepis i placuszki są pyszne!

dodany przez Patrycja @ 15 stycznia 2012 o 14:35. Odpowiedz #

hmm… trzeba będzie spróbować. :)

dodany przez Angelika @ 15 stycznia 2012 o 15:16. Odpowiedz #

Pyszne. Właśnie zrobiłam na niedzielny podwieczorek, córcia 3 lenia mi dzielnie asystowała w kuchni. Teraz wszyscy zajadają.
Pozdrawiam

dodany przez Sylvvka @ 15 stycznia 2012 o 17:06. Odpowiedz #

Właśnie jedliśmy je z moją rodzinką ;) były pyyyyszzzzneee!
Radzę dodać odrobinę więcej mąki lub mniej mleka bo ciasto było zbyt leiste :)

dodany przez Anita :) @ 15 stycznia 2012 o 20:39. Odpowiedz #

Mniam!

dodany przez http://www.dania-kontra-ania.blogspot.com/ @ 15 stycznia 2012 o 20:44. Odpowiedz #

Witam,
Pani Zosiu mam prośbę, choć zaraz wszyscy podniosą larum, że to nie ten post i w ogóle… gdybym napisała pod postem grudniowym pewnie nie byłoby przeczytane. Chodzi o choinkę, która była w kuchni kiedy robiła Pani pierniczki….. dzieciaki z Domu Dziecka w Żorach chciałyby taką na przyszłe Święta, ale nie wiemy gdzie mozemy taką zakupić. Tak wiem, większość pisała, że były w Biedronce lub na stronie internetowej, ale chodzi o taką wysoką właśnie.
Będziemy wdzięczni za odpowiedź :)
pozdrawiamy
Dom Dziecka w Żorach

dodany przez vroom @ 15 stycznia 2012 o 20:54. Odpowiedz #

Pycha placuchy:) wszystkie zostaly zjedzone przez
meza !!! :)

dodany przez Joanna @ 16 stycznia 2012 o 13:08. Odpowiedz #

Baaaardzo dobry przepis! Pycha! :)

dodany przez Ania @ 16 stycznia 2012 o 14:59. Odpowiedz #

Pyszne placuszki. Mój mąż, który nie przepada za słodkościami, zjadł więcej ode mnie!!!

Genialny przepis, polecam każdemu, a Tobie Zośka – gratuluję!

dodany przez Daga @ 16 stycznia 2012 o 17:07. Odpowiedz #

to nic innego jak racuchy :)

dodany przez http://butlandia.blogspot.com/ @ 16 stycznia 2012 o 21:31. Odpowiedz #

Jakie masło do tych lacuszkow?

dodany przez Ewelina @ 17 stycznia 2012 o 08:12. Odpowiedz #

zrobiłam;)wyszły przepyszne.w domu pachniało nawet następnego dnia…super łatwy i pyszny przepis

dodany przez eve. @ 17 stycznia 2012 o 11:10. Odpowiedz #

Zrobiłam wczoraj i wyszły przepyszne tylko nie dodałam cynamonu, bo nie przepadam za nim :)

dodany przez Martyna @ 17 stycznia 2012 o 13:25. Odpowiedz #

Zosiu, potrzebuję przepisa na dobrego torta.

dodany przez Sylwia @ 17 stycznia 2012 o 15:50. Odpowiedz #

Tak sobie myślę :) Kasiu masz bardzo ładną figurkę. Widzę, że uwielbiasz urozmaicone rodzaje kaw i coś smacznego do tego. Jak to robisz, że jesteś taka szczupła?

dodany przez Jania @ 17 stycznia 2012 o 18:58. Odpowiedz #

mmm placuszki pychotka przepis zapisany i schowany do magicznej ksiegi przepisów :)

dodany przez aneta @ 17 stycznia 2012 o 21:59. Odpowiedz #

fajne i polskie danie

dodany przez sercekarczocha @ 18 stycznia 2012 o 16:21. Odpowiedz #

Zrobiłam i zjedliśmy z mężulkiem na kolację – pychotka! Cynamon w cieście świetnie im zrobił. Wchodzą do naszego stałego jadłospisu ;) dzięki Zosiu

dodany przez Marynia @ 20 stycznia 2012 o 19:20. Odpowiedz #

Zosiu mam pytanie, kupiłam jabłka i moje nie maja takich środków jak twoje na zdjęciach czy to oznacza że kupiłam ziemniaki?

dodany przez skonsternowana @ 21 stycznia 2012 o 09:37. Odpowiedz #

wyszly pyszne :)

dodany przez Aggie @ 22 stycznia 2012 o 13:50. Odpowiedz #

Mam takie pytanie, czy te jabłka można zrobić dzień wcześniej? czy nie bardzo?

dodany przez Ala @ 22 stycznia 2012 o 18:40. Odpowiedz #

w sensie zerwać- na pewno

dodany przez Maciej @ 23 stycznia 2012 o 01:11. Odpowiedz #

jabłka można sobie zerwać o wiele wcześniej to logiczne. mi chodzi o to czy te placuszki z jabłkami można sobie zrobić dzień wcześniej, „całość”!

dodany przez Ala @ 23 stycznia 2012 o 20:31. Odpowiedz #

sory, dopiero teraz zauważyłem że jest na początku. Dobrej nocy siostry

dodany przez Maciej @ 23 stycznia 2012 o 01:13. Odpowiedz #

własnei sobie zrobiłam takie racuchy..pycha;]

dodany przez ewela @ 23 stycznia 2012 o 12:46. Odpowiedz #

Wyprobowalam :) mniami :) moje jednak troche sie rozpadaly:(

dodany przez Dorcia @ 24 stycznia 2012 o 13:26. Odpowiedz #

Mam pytanie, czy można czymś zastąpić cukier waniliowy? Mam wszystko oprócz niego.

dodany przez Ewa @ 24 stycznia 2012 o 17:20. Odpowiedz #

Zosia, przepis rewelacyjny. Wypróbowałam go na weekend zostało nawet kilka placuszków dla dziewczyn z pracy. Zawsze robiłam takie tradycyjne placki z jabłkami krojonymi na talarki i bez proszku do pieczenia. A te raz że robi się szybciej to dwa są faktycznie bardziej pulchne.

dodany przez Kasia @ 24 stycznia 2012 o 21:53. Odpowiedz #

Wyglądają rewelacyjnie. Zbierałam się do nich już od kilku dni i dzisiaj planuję inaugurację tego przepisu:-)

dodany przez J. @ 25 stycznia 2012 o 11:58. Odpowiedz #

Mi nie wyszły :< Jabłka się porozpadały, ciasto na patelni pospływało z jabłek i zamieniło się w bezkształtną breję, niestety wszystko skończyło w koszu. Szkoda, bo na zdjęciach wyglądały całkiem obiecująco.

dodany przez A. @ 27 stycznia 2012 o 15:51. Odpowiedz #

Mmmm…. patrzę na zdjęcia i zgłodniałam! Jutro spróbuję zrobić takie placuszki! :)

dodany przez www.evelline.pl @ 28 stycznia 2012 o 20:24. Odpowiedz #

Wczoraj przygotowałam placuszki według Twojego przepisu. Chciałam zużyć resztkę maślanki truskawkowej, więc użyłam jej zamiast mleka. Placuszki udały się znakomicie. Wyszły aromatyczne, pulchne i sycące. Szybko zniknęły z talerza :) Pozdrawiam :)

dodany przez Loriel @ 2 lutego 2012 o 10:20. Odpowiedz #

Kiedyś widziałam ten przepis i powiem szczerze, że narobił mi ogromnego smaka i tak chodził mi i chodził po głowie, że teraz już nie wytrzymałam, kupiłam wszystkie składniki i zabieram się za przygotowanie tych pyszności :) dzięki wielkie za przepis, pozdrawiam baardzo ciepło ;))

dodany przez Paulina @ 14 lutego 2012 o 20:22. Odpowiedz #

Polecam zrobiłam je i przyznam że są rewelacyjne dziś mam zamiar zrobic je znowu pychota:)

dodany przez Kasia @ 15 lutego 2012 o 14:39. Odpowiedz #

czy cukier puder dodajemy do masy czy tylko posypujemy gotowe placuszki?

dodany przez Marta @ 7 maja 2012 o 14:29. Odpowiedz #

Zrobiłam dzisiaj rano – wyszły genialnie!
Lepszych placków z jabłkami nie jadłam w życiu.
Bardzo dziękuję za przepis i obiecuję częściej korzystać z Twojej twórczości. ;)

dodany przez Paulina @ 8 czerwca 2012 o 11:03. Odpowiedz #

Przygotowywanie dań według przepisów Zosi to czysta przyjemność, gotowanie nigdy nie sprawiało mi tak ogromnej radości!
Po wymieszaniu ciasto pachniało tak cudownie, że miałam ochotę pochłonąć je surowe;>
Po usmażeniu, jabłka były PRZEPYSZNE. Jednak nawet to słowo jest „za słabe” na określenie ich smaku:)
Gratuluję Zosiu i z ogromną przyjemnością próbuję dalszych przepisów:)

dodany przez martaarchitektka @ 20 września 2012 o 14:06. Odpowiedz #

Zosiu jestem Ci wdzieczna za ten prosty acz przepyszny przepis przypomnialas mi dziecinstwo. DZIEKI SERDECZNE!!!!

dodany przez Ila @ 13 stycznia 2013 o 15:21. Odpowiedz #

Komentarze

(nie będzie publikowany).

Jeżeli posiadasz.