Smaki tyrolskie-Bratkartoffeln.

by Zosia on Styczeń 8, 2012

    Wbrew pozorom pod tą cienką skórką ziemniaka, kryje się wiele pożytecznych substancji. Zawiera on lekko strawne węglowodany, wartościowe białko roślinne i podobno aż jedenaście witamin! Jakich? To już musicie sami wygooglować, ja mogę się podzielić z Wami dość szybkim i typowym sposobem przyrządzania ziemniaków, jako dodatku do pysznych potraw, który podejrzałam w trakcie naszej zimowej podróży.

Bratkartoffeln

Skład:

4 średnie ziemniaki

2 jajka

2 czerwone cebule

5 plasterków boczku wędzonego

świeży szczypiorek

garść suszonego majeranku

oliwa 

sól i pieprz

A oto jak to zrobić:

1. Ziemniaki gotujemy, obieramy ze skórki i kroimy na niezbyt duże plastry. Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy plasterki ziemniaków, stale odwracając ok. 15 minut, aż uzyskają złoty kolor. W trakcie smażenia dodajemy cebulę cienko pokrojoną w kostkę oraz pokrojony boczek. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na oddzielnej patelni smażymy jajka sadzone, ostrożnie przekładamy na smażone ziemniaki. Przed podaniem posypujemy świeżym szczypiorkiem.

Na więcej zimowych przepisów zapraszam na www.makecookingeasier.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

144 comments

Przepis podglądam już wcześniej u Zosi i wczoraj zrobiłam to muszę powiedzieć że rodzinccce smakowało

____POLECAM I POZDRAWIAM_______

dodany przez Konkurs wygraj paliwo do 5000zł @ 8 stycznia 2012 o 12:13. Odpowiedz #

tez musze sprobowac. mniaaam :)

dodany przez http://theblackpearl2012.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 13:44. Odpowiedz #

***********Wygląda apetycznie **************

dodany przez www.trojloty.pl @ 8 stycznia 2012 o 20:13. Odpowiedz #

A ja wczoraj próbowałam udoskonalić moje frytki:-) Wyszły jeszcze gorsze niż zwykle ;-P Pozdrawiam!

dodany przez hhtp://najwyzszeobcasy.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 13:46. Odpowiedz #

Jak to mówią – lepsze jest wrogiem dobrego ;) pewnych rzeczy nie trzeba ulepszać…

dodany przez Asia bloguje o prezentach @ 8 stycznia 2012 o 17:24. Odpowiedz #

Wygląda smakowicie i bardzo pożywnie. Podoba mi się sposób podania – na patelni :-)
Skąd Zosia ma taki ładny szalik? :))

dodany przez http://sztukastudiowania.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 15:05. Odpowiedz #

To bardzo niegrzeczne pytac w 3 os.

dodany przez YHALOWA @ 8 stycznia 2012 o 16:26. Odpowiedz #

Z Cubusa :)

dodany przez Aśka @ 9 stycznia 2012 o 00:53. Odpowiedz #

:) nasze babcie dobrze znaja ten ‚tyrolski’ przepis :) to podobna historia do tej, kiedy to pewien Francuz z Alzacji chcial zaserwowac cos wyjatkowego i podal mi jako dodatek…chrzan! Oczywiscie uperajac sie, ze jest to cos wyjatkowo regionalnego ;)

dodany przez sprawdzilamto.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 15:11. Odpowiedz #

Ja tez to znam, ale mimo wszystko wole wloskie przysmaki na stoku:)) Zapraszam na moj blog, pozdrawiam

dodany przez http://www.tristreets.blogspot.com/ @ 9 stycznia 2012 o 08:48. Odpowiedz #

czym można by zastąpić boczek?? Jestem wegetarianką, ale to danie wygląda bardzo smakowicie;) może jakieś grzyby?

dodany przez Framboise @ 8 stycznia 2012 o 20:06. Odpowiedz #

a czy musisz czymś zastępować, nie można po prostu pominąć??? w ogóle żałosne są takie pytania. nie możecie same zdecydować co czym zastąpić? to jest niewykonalne? :O

dodany przez ona @ 8 stycznia 2012 o 20:25. Odpowiedz #

Na widok tych pyszności już mam ochotę na obiadek ale trochę inny dziś gotuje!!!!!!!!!!!!

dodany przez Konkurs Pytamy nagradzamy @ 8 stycznia 2012 o 12:15. Odpowiedz #

przepis znam i potwierdzam :) smakuje pysznie i jest pozywne:)) pozdrawiam z Drezna tu takie smaki na codzien:)) a dzis zabieram sie do zrobienie brazyliskiego przysmaku:
Coxinha de galinha :D

pozdrawiam Was serdecznie!!!

dodany przez Weronika @ 8 stycznia 2012 o 12:17. Odpowiedz #

_____ZOSIU____ MNIAM _________:)

dodany przez Coś dla twojego autka @ 8 stycznia 2012 o 21:06. Odpowiedz #

Zosiu masz boski szalik czy tam komin! Piękny:-) Kolejna potrawa do wypróbowania, oj jesteś winna każdego mojego kilograma! Pozdrawiam!:-)

dodany przez hhtp://najwyzszeobcasy.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 12:20. Odpowiedz #

no to mam już kolejny pomysł na obiad, rety aż się chce iść do kuchni coś ugotować :)

dodany przez Kasia @ 8 stycznia 2012 o 12:27. Odpowiedz #

mmmmniam, pysznie :)

dodany przez weronika @ 8 stycznia 2012 o 12:27. Odpowiedz #

Mam pytanie ni na temat kiedy w sklepach zaczynaja sie całościowe wyprzedaże np są przed nowym rokiem kiedy jeszcze ??

a ziemniaki pyszne ;)

dodany przez mar. @ 8 stycznia 2012 o 12:28. Odpowiedz #

Zosia ładnie wygląda ;)))

dodany przez Bucekkk @ 8 stycznia 2012 o 12:29. Odpowiedz #

Jak zawsze ;-)

dodany przez hhtp://najwyzszeobcasy.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 13:47. Odpowiedz #

Ja mam pytanko dotyczące zakupów
czy mogłybyście mi powiedziec kiedy są
takie calościowe wyprzedaże ?
np sa przed nowym rokiem
kiedy jeszcze?

?

dodany przez Bucekkk @ 8 stycznia 2012 o 12:31. Odpowiedz #

Lipiec

dodany przez Kamila @ 8 stycznia 2012 o 14:07. Odpowiedz #

Lubię to danie. Zawsze jak jestem u rodziców w Niemczech to je zamawiam! :)

dodany przez halohallalo @ 8 stycznia 2012 o 12:32. Odpowiedz #

O ile kojarze, to chyba bylyscie w Solden a to w Austrii?

dodany przez Gosia @ 8 stycznia 2012 o 12:36. Odpowiedz #

najlepiej podawać z maslanką :) pyyyyycha

dodany przez ania @ 8 stycznia 2012 o 12:40. Odpowiedz #

Jako typowo poznańska pyra, lubię wszelkie dania składające się z ziemniaków, jajek, cebuli… a jak jeszcze dochodzi boczuś :))) pysznie to wygląda :)

dodany przez klarella-inspirations.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 12:43. Odpowiedz #

nie ma to jak smażone ziemniaczki z jajkiem :) już dawno robiłam taką potrawę ale nie wiedziałam że to tyrolski przepis :P

dodany przez anna mea @ 8 stycznia 2012 o 12:45. Odpowiedz #

Zosiu, napisz skąd taki fajny szaliczek? i te cudne sweterki…
dawno kupione?
Pozdarwiam

dodany przez JULECZKA @ 8 stycznia 2012 o 12:45. Odpowiedz #

Szalik z Cubusa, 49,99zl :)

dodany przez anitamta @ 8 stycznia 2012 o 19:27. Odpowiedz #

oj sycące widać bardzo

dodany przez aGA @ 8 stycznia 2012 o 12:46. Odpowiedz #

smakowicie wyglądają :) na pewno wypróbuję przepis:) pozdrawiam :)

dodany przez KaTe @ 8 stycznia 2012 o 12:53. Odpowiedz #

Smacznie:)

dodany przez http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=9185666 @ 8 stycznia 2012 o 12:55. Odpowiedz #

Wygląda przepysznie, a Ty Zosiu ślicznie wyglądasz:)

dodany przez star @ 8 stycznia 2012 o 12:56. Odpowiedz #

Wygląda przepysznie!

dodany przez aga @ 8 stycznia 2012 o 12:59. Odpowiedz #

szczerze to niecierpie takich tlustych rzeczy bleee

dodany przez karolik @ 8 stycznia 2012 o 13:00. Odpowiedz #

Zosia jest przepiękną kobietą i ma klase! Proszę o więcej Zosi na tym blogu:)

dodany przez Kuba @ 8 stycznia 2012 o 13:03. Odpowiedz #

Wejdź, mój drogi na make cooking easier. Tam znajdziesz mnóstwo Zosi;-) Pozdrawiam!

dodany przez Lawenda @ 8 stycznia 2012 o 14:12. Odpowiedz #

pycha ;)

dodany przez kass ;) @ 8 stycznia 2012 o 13:05. Odpowiedz #

zazdroszczę talentu do gotowania ! Ja tak samo jak Ty uwielbiam tą czynność jednak brak mi jeszcze doświadczenia i wyczucia. Ale śledząc Twoje poczynania uczę się od najlepszych. :) Może pomyślałabyś o tym,żeby przygotować dla nas jakieś przepisy na obiady w wypadku kiedy zależy nam na zdrowym odżywaniu ?

A ja zapraszam do siebie, gdzie mam zdjęcia słodkich kociaków i staram się nakłonić drogie Panie do zaakceptowania swojego ciała poprzez przykład Marylin Monroe , która miała inną figurę niż wydaje się wielu kobietom. : ) Pozdrawiam serdecznie !

dodany przez Joanna @ 8 stycznia 2012 o 13:05. Odpowiedz #

Prawdziwe i proste jedzenie :)

dodany przez Anonim @ 8 stycznia 2012 o 13:08. Odpowiedz #

może nie wygląda to apetycznie ale na pewno świetnie smakuje :)

dodany przez aajk @ 8 stycznia 2012 o 13:09. Odpowiedz #

Za tłusto…. Nie w moim stylu. Może coś dietetycznego, ale z pomysłem, Zosiu? :) Pozdrawiam cieplutko! :):)

dodany przez qwerty @ 8 stycznia 2012 o 13:11. Odpowiedz #

Ja tam lubię tluste jedzonko:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 17:37. Odpowiedz #

mmmmm :)

dodany przez j @ 8 stycznia 2012 o 13:12. Odpowiedz #

Takie pysznosci wywoluja u mnie glod ;)

dodany przez Joanna @ 8 stycznia 2012 o 13:14. Odpowiedz #

nie moje smaki, ale wygląda fantastycznie:)

dodany przez kasi-blog.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 13:16. Odpowiedz #

hm…

dodany przez Anonim @ 8 stycznia 2012 o 13:19. Odpowiedz #

zdecydowanie taaak, kocham ziemniaki:P wygląda przepysznie;)

dodany przez Krecica @ 8 stycznia 2012 o 13:27. Odpowiedz #

jakie wesołe danie, z tymi żółciutkimi oczkami jajek!:) a tam za tłusto! na zimę w sam raz!pozdrowienia:)

dodany przez kasia @ 8 stycznia 2012 o 13:27. Odpowiedz #

Mogłabym to zjeść, ale bez jajka :) W Twoim wykonaniu Zosiu to danie zdecydowanie lepiej się prezentuje, ciekawe czy też lepiej smakuje :)

dodany przez http://butlandia.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 13:27. Odpowiedz #

Wygląda pysznie:)

dodany przez mła @ 8 stycznia 2012 o 13:27. Odpowiedz #

bratkartoffeln uwielbiam!!!!! no moze w wersji wegetarianskiej bez boczka:)

dodany przez marta @ 8 stycznia 2012 o 13:28. Odpowiedz #

A czy te składniki są na jedną osobę czy dwie też się najedzą?z góry dziękuję za odpowiedź!pozdrawiam!

dodany przez V. @ 8 stycznia 2012 o 13:37. Odpowiedz #

Proste danie a bardzo pyszne. Robię je co jakiś czas rodzince i wszystkim smakuje. A Ty Zosiu wygladasz ślicznie jak zawsze.

dodany przez Assiula @ 8 stycznia 2012 o 13:49. Odpowiedz #

Wyglada pysznie, ale niestety tez dosc tuczaco…Wiec chyba nie bede mogla sie skusic.

dodany przez mag @ 8 stycznia 2012 o 13:53. Odpowiedz #

Nie wiem jak Zosia i Kasia utrzymują takie świetne figury jedząc te wszystkie pyszności. Przypomina mi sie stara, sprawdzona kuchnia mojej kochanej babci:-)

dodany przez Dagmara @ 8 stycznia 2012 o 14:14. Odpowiedz #

LEKKOSTRAWNE piszemy razem.
Nie ma takiego czasownika w języku polskim jak „wygooglować”.

dodany przez Anita @ 8 stycznia 2012 o 14:18. Odpowiedz #

poza tym, czy sama Zosiu nie mozesz ich podac?

dodany przez YHALOWA @ 8 stycznia 2012 o 16:25. Odpowiedz #

W mowie potocznej jest:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 17:19. Odpowiedz #

W nowym „Wielkim słowniku ortograficznym” PWN-u też jest:)

dodany przez amd @ 8 stycznia 2012 o 18:43. Odpowiedz #

Proste ale pyszne danie:)
Ja daję zwykłą cebulę i na końcu dodaję dużo zielonej pietruszki
Świetnie smakuje z zimną maślanką:))))

dodany przez agnieszka @ 8 stycznia 2012 o 14:21. Odpowiedz #

Pieknie wyglada to jedzonko.Pozdrawiam!:)

dodany przez Skakanka czyli Opp @ 8 stycznia 2012 o 14:23. Odpowiedz #

Zosiu , swietny przepis.
na pewno wyprobuje, wegetarianska wersja bez boczku tez bedzie pyszna , szkoda, ze juz dzisiaj bylismy na hinduskim jedzeniu :)
ale moze nie wytrzymam i zrobie ziemniaki na kolacje ;)
sliczny masz szalik, uwielbiam alpejski wzor.

dodany przez ania @ 8 stycznia 2012 o 14:51. Odpowiedz #

oo przypiekłe bulwy :)

dodany przez Dorota @ 8 stycznia 2012 o 14:54. Odpowiedz #

mam do Was ogromną prośbę, macie faktycznie świetny styl jeśli chodzi o modę, zbliżają się studniówki i myślę, że nie tylko ja, ale i inne czytelniczki byłyby niesamowicie wdzięczne gdybyście napisały jaką sukienkę wybrać, dodatki i te sprawy, najważniejsza jednak jest sukienka! Przeszłam już tyle sklepów i żadna mnie nie zachwyciła, a to przecież pierwszy bal w życiu! :)

dodany przez Ola @ 8 stycznia 2012 o 14:57. Odpowiedz #

az się oczy swiecą! wyglada bosko!

dodany przez dowystroju.pl @ 8 stycznia 2012 o 15:10. Odpowiedz #

Zosiu, mam prosbe czy moglabys na tym blogu wystawiac takze swoje stylizacje bo na prawde sa piekne!
gdzie kupilas ten komin bo naprawde jest przesliczny :)

dodany przez Weronika @ 8 stycznia 2012 o 15:11. Odpowiedz #

chyba idę zjeść obiad:P:)) jak zwykle wzbudzasz we mnie głód:<

dodany przez LOVE-MAKEUP-FASHION.BLOGSPOT.COM @ 8 stycznia 2012 o 15:12. Odpowiedz #

podpowiedzcie na jakiej patelni podawac to danie? przeciez nie teflonowej, bo widelec ja zaraz zniszczy. A mysle, ze takie podanie dodaje tej potrawie wiele smaku…

dodany przez sprawdzilamto.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 15:13. Odpowiedz #

Kocham Twoje przepisy Zosiu !!
Na pewno jutro ten wypróbuję, muszę przyznać że wygląda smakowicie. ;) pozdrawiam

dodany przez Ania @ 8 stycznia 2012 o 15:15. Odpowiedz #

piękne podane danie aż miło popatrzeć

dodany przez smartnesspattern.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 15:23. Odpowiedz #

Uwielbiam Sud Tirol :D
Nie wiem czy miałaś okazje spróbować canederli in brodo ?
Przysmak wywodzący się z tak zwanej „cucina povera” – kulki ze starego namoczonego chleba wraz ze szczypiorkiem i speckiem w rosołe.. naprawde pyszne i oszczędne danie :D Pozdrawiam

dodany przez Sofia/ Kreacje na Topie @ 8 stycznia 2012 o 15:33. Odpowiedz #

Wygląda bardzo apetycznie, tylko jajka bardziej ścięte muszą być dla mnie :P

dodany przez Gdynia @ 8 stycznia 2012 o 15:35. Odpowiedz #

PYSZNOŚCI!

dodany przez http://simplelove-fashion.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 15:51. Odpowiedz #

jejku aż mi się jeść zachciało! pysznie to wygląda!

dodany przez http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=23531682 @ 8 stycznia 2012 o 15:53. Odpowiedz #

Zosiu zainspirowałaś mnie:) już wiem co jutro zjem na lunch!

dodany przez http://threexwishes.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 16:08. Odpowiedz #

Wygląda smacznie i bardzo prosto :)

dodany przez Anonim @ 8 stycznia 2012 o 16:25. Odpowiedz #

Zgadzam się, ale hamburgery są lepsze:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 17:36. Odpowiedz #

Wygląda smakowicie :)

dodany przez Magda @ 8 stycznia 2012 o 16:28. Odpowiedz #

na oliwie się nie smaży :)
ładne fotki

dodany przez wuwu @ 8 stycznia 2012 o 16:29. Odpowiedz #

Wyglada pysznie!:)

dodany przez Diamacra @ 8 stycznia 2012 o 16:30. Odpowiedz #

Fajnie na patelni. Pani Magda G lubi taki swojskie potrawy, ja tez choc po smazonych ziemniakach jest mi za ciezko.

dodany przez drogeria wizaz24.pl @ 8 stycznia 2012 o 16:30. Odpowiedz #

Świetny przepis! W tym samym czasie co Pani byłam w Solden, i zastanawiam się jak oni robią takie małe kluseczki (wyglądające jak racuchy) posypane cukrem pudrem z sosem. Byłabym wniebowzięta gdyby wstawiła Pani przepis z tą potrawą. :)

Pozdrawiam cieplutko w tą ponurą pogodę. Dominika.

dodany przez Dominika @ 8 stycznia 2012 o 17:05. Odpowiedz #

a to jedno z moich ulubionych dań – proste, szybkie i sycące :)

dodany przez http://deko-bizu.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 17:11. Odpowiedz #

Często robię sobie podobne jedzonko z ziemniaków z obiadu. Zwykle jednak wkrawam zwykłą cebulę, a zamiast boczku kawałek kiełbaski albo szynkę. Taki trochę recycling z jedzonka :)

dodany przez http://www.kapeluszczniczka.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 17:13. Odpowiedz #

Myślę, że propozycja idealna do podania naszym Facetom:) wprost w ich gusta:) smażony ziemniak, jajko sadzone i boczek:D Lecę do kuchni!

dodany przez Kaja @ 8 stycznia 2012 o 17:13. Odpowiedz #

WYgląda smakowicie, ale chyba nie chce mi się aż tyle kucharzyć. Co nie znaczy, że bym nie zjadła, zdecydowanie wolę jeść niż gotować :)

dodany przez modaitakietam @ 8 stycznia 2012 o 17:20. Odpowiedz #

Te danie napewno jest pyszne, ale ja tam wolę fastfoody! Prawie codziennie jestem w McDonaldzie:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 17:27. Odpowiedz #

Dziewczyno, po co zamieszczasz 5 komentarzy w jednym tekscie, jak to lubisz McDonalds’a, hamburgery, i ze wazysz juz 90 kg. Po pierwsze watpie, zeby to byla prawda, a po drugie co ci dadza oburzone komentarze? W ogole nie wiem po co robisz zamieszanie na forum!

dodany przez Molly @ 8 stycznia 2012 o 22:27. Odpowiedz #

Wiesz co… problem w tym, że ktoś sobie zrobił jaja i myśli, że jest śmieszny. Ja nie zamieściłam tych komentarzy. Jakiś dzieciak powstawiał 15 durnych wywodów i podpisał się moim nickiem. W dodatku pisze z błędami, a to urąga mi najbardziej;)

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 17:03. Odpowiedz #

Ach, ze juz nie wspomne o „TE danie NAPEWNO”… bo to mowi samo za siebie.

dodany przez Molly @ 8 stycznia 2012 o 22:29. Odpowiedz #

I znowu…:)

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 06:19. Odpowiedz #

Uwielbiam hamburgery i wszystko co nie zdrowe.Oczywiście równowagę też zachowuję bo jem też zdrowo.I jak wyglądam?Dobrze jak na prawie 31latkę i do tego mamę.

dodany przez Agi @ 9 stycznia 2012 o 10:02. Odpowiedz #

Mniam, uwielbiam takie dania!

dodany przez Ania @ 8 stycznia 2012 o 17:44. Odpowiedz #

Ależ śliczna jest ta Zosia bez okularów!!!!!!!!

dodany przez boss @ 8 stycznia 2012 o 17:52. Odpowiedz #

Dziewczyny ratujcie, szukam i nie wiem gdzie mozna kupic leginsy w panterke???

dodany przez Mina @ 8 stycznia 2012 o 18:02. Odpowiedz #

Nie, nie i jeszcze raz nie:):):)
Gdybym tak się odżywiała, to zamiast chodzenia byłoby turlanie:)
Zdecydowanie preferuję dużo lżejszą kuchnię.

Ale za to podoba mi się komin:)

pozdrowienia,
Asia

dodany przez Green Canoe @ 8 stycznia 2012 o 18:44. Odpowiedz #

Zrobilam. Co prawda bez jajka ale bylo pyszne!!!

dodany przez katarzyna @ 8 stycznia 2012 o 18:54. Odpowiedz #

uwielbiam takie rozlane żółteczko,mniaaaam!:)

dodany przez Agnieszka @ 8 stycznia 2012 o 19:28. Odpowiedz #

A jutro startuje z tym i zobaczymy co wyjdzie miami..

dodany przez Misia @ 8 stycznia 2012 o 19:29. Odpowiedz #

Zgłodniałam…

dodany przez Ala @ 8 stycznia 2012 o 19:30. Odpowiedz #

Ja też:) Zaraz wskakuję w autko i pędzę do McDonalda:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 20:34. Odpowiedz #

To też nie ja. Nawet nie mam samochodu i nigdy nie nazwałabym go autkiem.

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 06:16. Odpowiedz #

Tylko winny się tłumaczy:)

dodany przez madzia @ 9 stycznia 2012 o 10:01. Odpowiedz #

Sugerujesz, że mam rozdwojenie jaźni, czy co? Akurat to powiedzenie pasuje w tym wypadku jak pięść do nosa. Wyjaśniam sprawę, bo średnio mi pasuje wychodzenie na kretynkę z powodu tak głupich komentarzy.

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 17:05. #

co się tak ciskacie o te nicki? przecież dziewczyny widzą czy ty to ty :)

dodany przez Monika @ 10 stycznia 2012 o 12:37. #

Wygląda bardzo apetycznie;-) zapraszam do mnie!

dodany przez http://volackova.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 20:09. Odpowiedz #

Niemiecki przysmak: Bauernfrühstück!
od czasu do czasu warto dla niego zgrzeszyc i nie liczyc kalorii

dodany przez Miss @ 8 stycznia 2012 o 20:11. Odpowiedz #

Ja tam nigdy nie liczę kalorii:) Stołuję się prawie tylko w McDonaldzie i KFC:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 21:58. Odpowiedz #

No i super , ale zmień nick, bo ten jest już zarezerwowany dla normalniejszych osób.

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 06:18. Odpowiedz #

iNGA nie wstydź się tego, że lubisz sobie pojeść:)

dodany przez lawenda @ 9 stycznia 2012 o 10:02. Odpowiedz #

Nie no dziewczyny… jasne, że lubię;) Ale żeby od razu się obżerać w „Maksyfie”?;P No dobrze, przyznaję się.. to ja napisałam, byłam pod wpływem tłustego jedzenia i nie kontrolowałam swoich myśli, przelewając je w nagłej euforii na.. ekran(?) ;D

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 17:07. #

No no iNGa, nie podejrzewałabym cię o miłość do fastfoodów:)

dodany przez skakanka @ 9 stycznia 2012 o 10:05. Odpowiedz #

juz obieram ziemniaki na kolacje:-)

dodany przez http://stylowawyspa.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 20:13. Odpowiedz #

Może jakieś przepisy na imprezowe jedzenie ???-))

dodany przez www.trojloty.pl @ 8 stycznia 2012 o 20:14. Odpowiedz #

Pycha, uwielbiam takie jedzonko:) Ważę już wprawdzie 90kg ale co tam:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 20:15. Odpowiedz #

A nie boisz się chorób które mogą towarzyszyć otyłości???

dodany przez halinka @ 8 stycznia 2012 o 20:33. Odpowiedz #

Otyłości?? A skąd Ty wiesz, Halinka, ile np. iNGA ma wzrostu?? Może 185cm np. i jest tzw. grubokoścista i taka waga jest prawidłowa??

dodany przez Lawenda @ 8 stycznia 2012 o 20:59. Odpowiedz #

A ja ważę dokładnie 50 kg:) Ta kiepska prowokacja przestaje mnie bawić, kiepski sposób na dokuczanie komuś, bo autorki bloga i tak znają IP.

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 06:17. Odpowiedz #

I napewno będą sprawdzać, czy ty to ty:)

dodany przez helga @ 9 stycznia 2012 o 10:03. Odpowiedz #

Ja w sumie też lubię tłuściutkie jedzonko, a w niedzielę obżarłam się jak prosiaczek:)

dodany przez helga @ 9 stycznia 2012 o 17:10. Odpowiedz #

Mmm przepis wygląda pysznie! Muszę go wypróbować :)

dodany przez Anna Adamska @ 8 stycznia 2012 o 20:43. Odpowiedz #

Masz naprawdę super blog i do tego jesteś prześliczna:)

dodany przez lidkapitka @ 8 stycznia 2012 o 21:17. Odpowiedz #

na śląsku ogólnie to jest bardzo znane, przynajmniej u mnie w rodzinie co sobotę to już tradycja ;)

dodany przez Madzia @ 8 stycznia 2012 o 20:49. Odpowiedz #

Zosiu, znam ten przepis trochę inaczej. My gotujemy ziemniaki w wodzie z kminkiem (odrobinka)- smakują bosko! A na patelni najpierw zesmażamy boczek, potem dochodzi pokrojona w kostkę cebulka, a na to ziemniaki w plastrach. Na koniec sadzone jajka. Mówię Ci, Zosiu, uczta bogów! Pozdrawiam!

dodany przez Lawenda @ 8 stycznia 2012 o 20:57. Odpowiedz #

mmm, na pewno wypróbuję w najbliższym czasie. Wygląda na banalnie proste, a jednocześnie smaczne. Już mi ślinka leci.

dodany przez Justyna @ 8 stycznia 2012 o 21:07. Odpowiedz #

mmmmmniammmm….

dodany przez paula @ 8 stycznia 2012 o 21:09. Odpowiedz #

Masz dopiero 17 lat, ale Kasia powinna się uczyć od Ciebie:)

dodany przez lidkapitka @ 8 stycznia 2012 o 21:18. Odpowiedz #

Trzeba będzie spróbować :)

dodany przez Marta @ 8 stycznia 2012 o 21:26. Odpowiedz #

jej. jakbym tak gotowała to bym z 7 kg utyła w ciągu roku…

dodany przez maja @ 8 stycznia 2012 o 22:13. Odpowiedz #

Ohoho to chyba za duża dawka kalorii jak dla mnie:) Aczkolwiek raz na jakiś czas można by sobie pozwolić:)
ps.świetny szaliczek!

dodany przez http://what-anna-wears.blogspot.co @ 8 stycznia 2012 o 22:21. Odpowiedz #

Ohoho to chyba za duża dawka kalorii jak dla mnie:) Aczkolwiek raz na jakiś czas można by sobie pozwolić:)
ps.świetny szaliczek!

dodany przez http://what-anna-wears.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 22:21. Odpowiedz #

Inga mój nick też ktoś skopiował i podpisuję się agi ale małymi literami.Dlatego zmieniłam swój nick i nie jestem Agnieszka:)

dodany przez Agi @ 9 stycznia 2012 o 10:05. Odpowiedz #

danie wygląda pysznie :)
ciekawe która wygra :)http://uroda.onet.pl/fotogalerie/wybieramy-najlepsza-stylizacje-kasi-tusk,4990140,11086572,galeria-maly.html
od niedawna wchodzę na wasz blog i ciągle się zastanawiam dlaczego wszyscy piszą że to blog Kasia lubię ją oczywiście, ale to też twój blog ;p
super dania i super ciuchy ;p

dodany przez Marta @ 9 stycznia 2012 o 11:27. Odpowiedz #

Dziewczyny nie przesadzajcie z tym, że takie tłuste, raz kiedyś można. Znam i gotuję od dawna, pyszne:) A mam 172cm i 55kg, więc można:D

dodany przez Marta @ 9 stycznia 2012 o 17:12. Odpowiedz #

Zrobiłam wczoraj-bardzo dobre.

dodany przez Paula @ 10 stycznia 2012 o 09:52. Odpowiedz #

Zosiu Twoich nowych przepisów nie ma na podstronie „Gotowanie” i proponuję abyś gdzieś „na wierzchu” wrzuciła link do swojego sklepu ;) nie pamiętam jak się nazywa stronka :)
pozdrawiam ciepło Ciebie i Kasię i dziękuję Wam za prowadzenie tak fajnego bloga
p/s Super, że Kasia nie stara się upodobnić do rasowych trendsetterek, tylko do nas – ziemskich dziewczyn :D

dodany przez Monika @ 10 stycznia 2012 o 12:33. Odpowiedz #

jaki piękny szalik! z kąd jest? :)
aż mi naszła ochota na takie nie typowe danie, pozdrawiam Was :)

dodany przez Klaudja @ 10 stycznia 2012 o 15:00. Odpowiedz #

Przepysznie wygląda :-) Oh gdybym ja tylko mogła jeść takie smakowitości. Niestety moja wątroba by tego nie wytrzymała.

dodany przez Miszona @ 11 stycznia 2012 o 19:54. Odpowiedz #

Zosiu, muszę przyznać, że często omijam Twoje przepisy ze względu na zdjęcia…
… Od razu robię się straaasznie głodna ;-)
pozdrawiam!

dodany przez Gosia @ 11 stycznia 2012 o 23:47. Odpowiedz #

Ja pochodzę z Rudy Śląskiej i ta potrawa jest u nas bardzo popularna serwowane z tzw „Wodzionką” lub z maślanką

dodany przez Sylwia @ 13 stycznia 2012 o 01:32. Odpowiedz #

Kochana zrobiłam tyrolskie danie i mniamm…uwielbiam:) Ziemniaczki idealnie przeszły boczkiem i cebulką. Dziekuje za wspaniały przepis i czekam na wiecej:) Podaje link do posta w którem wspomniałam o Twoim przepisie i dodałam zdjecie mojego wykonania. Pozdrawiam serdecznie.

dodany przez Gosia @ 17 stycznia 2012 o 19:37. Odpowiedz #

Zosiu, a w jakiej restauracji zrobilas to zdjecie? Jestem wlasnie w Soelden i chetnie bym ja odwiedzila :-)

dodany przez Marta @ 6 marca 2014 o 20:09. Odpowiedz #

Komentarze

(nie będzie publikowany).

Jeżeli posiadasz.