Smaki tyrolskie-Bratkartoffeln.

by Zosia on Styczeń 8, 2012

    Wbrew pozorom pod tą cienką skórką ziemniaka, kryje się wiele pożytecznych substancji. Zawiera on lekko strawne węglowodany, wartościowe białko roślinne i podobno aż jedenaście witamin! Jakich? To już musicie sami wygooglować, ja mogę się podzielić z Wami dość szybkim i typowym sposobem przyrządzania ziemniaków, jako dodatku do pysznych potraw, który podejrzałam w trakcie naszej zimowej podróży.

Bratkartoffeln

Skład:

4 średnie ziemniaki

2 jajka

2 czerwone cebule

5 plasterków boczku wędzonego

świeży szczypiorek

garść suszonego majeranku

oliwa 

sól i pieprz

A oto jak to zrobić:

1. Ziemniaki gotujemy, obieramy ze skórki i kroimy na niezbyt duże plastry. Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy plasterki ziemniaków, stale odwracając ok. 15 minut, aż uzyskają złoty kolor. W trakcie smażenia dodajemy cebulę cienko pokrojoną w kostkę oraz pokrojony boczek. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na oddzielnej patelni smażymy jajka sadzone, ostrożnie przekładamy na smażone ziemniaki. Przed podaniem posypujemy świeżym szczypiorkiem.

Na więcej zimowych przepisów zapraszam na www.makecookingeasier.pl

144 comments

Przepis podglądam już wcześniej u Zosi i wczoraj zrobiłam to muszę powiedzieć że rodzinccce smakowało

____POLECAM I POZDRAWIAM_______

dodany przez Konkurs wygraj paliwo do 5000zł @ 8 stycznia 2012 o 12:13. Odpowiedz #

tez musze sprobowac. mniaaam :)

dodany przez http://theblackpearl2012.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 13:44. Odpowiedz #

***********Wygląda apetycznie **************

dodany przez www.trojloty.pl @ 8 stycznia 2012 o 20:13. Odpowiedz #

A ja wczoraj próbowałam udoskonalić moje frytki:-) Wyszły jeszcze gorsze niż zwykle ;-P Pozdrawiam!

dodany przez hhtp://najwyzszeobcasy.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 13:46. Odpowiedz #

Jak to mówią – lepsze jest wrogiem dobrego ;) pewnych rzeczy nie trzeba ulepszać…

dodany przez Asia bloguje o prezentach @ 8 stycznia 2012 o 17:24. Odpowiedz #

Wygląda smakowicie i bardzo pożywnie. Podoba mi się sposób podania – na patelni :-)
Skąd Zosia ma taki ładny szalik? :))

dodany przez http://sztukastudiowania.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 15:05. Odpowiedz #

To bardzo niegrzeczne pytac w 3 os.

dodany przez YHALOWA @ 8 stycznia 2012 o 16:26. Odpowiedz #

Z Cubusa :)

dodany przez Aśka @ 9 stycznia 2012 o 00:53. Odpowiedz #

:) nasze babcie dobrze znaja ten ‚tyrolski’ przepis :) to podobna historia do tej, kiedy to pewien Francuz z Alzacji chcial zaserwowac cos wyjatkowego i podal mi jako dodatek…chrzan! Oczywiscie uperajac sie, ze jest to cos wyjatkowo regionalnego ;)

dodany przez sprawdzilamto.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 15:11. Odpowiedz #

Ja tez to znam, ale mimo wszystko wole wloskie przysmaki na stoku:)) Zapraszam na moj blog, pozdrawiam

dodany przez http://www.tristreets.blogspot.com/ @ 9 stycznia 2012 o 08:48. Odpowiedz #

czym można by zastąpić boczek?? Jestem wegetarianką, ale to danie wygląda bardzo smakowicie;) może jakieś grzyby?

dodany przez Framboise @ 8 stycznia 2012 o 20:06. Odpowiedz #

a czy musisz czymś zastępować, nie można po prostu pominąć??? w ogóle żałosne są takie pytania. nie możecie same zdecydować co czym zastąpić? to jest niewykonalne? :O

dodany przez ona @ 8 stycznia 2012 o 20:25. Odpowiedz #

Na widok tych pyszności już mam ochotę na obiadek ale trochę inny dziś gotuje!!!!!!!!!!!!

dodany przez Konkurs Pytamy nagradzamy @ 8 stycznia 2012 o 12:15. Odpowiedz #

przepis znam i potwierdzam :) smakuje pysznie i jest pozywne:)) pozdrawiam z Drezna tu takie smaki na codzien:)) a dzis zabieram sie do zrobienie brazyliskiego przysmaku:
Coxinha de galinha :D

pozdrawiam Was serdecznie!!!

dodany przez Weronika @ 8 stycznia 2012 o 12:17. Odpowiedz #

_____ZOSIU____ MNIAM _________:)

dodany przez Coś dla twojego autka @ 8 stycznia 2012 o 21:06. Odpowiedz #

Zosiu masz boski szalik czy tam komin! Piękny:-) Kolejna potrawa do wypróbowania, oj jesteś winna każdego mojego kilograma! Pozdrawiam!:-)

dodany przez hhtp://najwyzszeobcasy.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 12:20. Odpowiedz #

no to mam już kolejny pomysł na obiad, rety aż się chce iść do kuchni coś ugotować :)

dodany przez Kasia @ 8 stycznia 2012 o 12:27. Odpowiedz #

mmmmniam, pysznie :)

dodany przez weronika @ 8 stycznia 2012 o 12:27. Odpowiedz #

Mam pytanie ni na temat kiedy w sklepach zaczynaja sie całościowe wyprzedaże np są przed nowym rokiem kiedy jeszcze ??

a ziemniaki pyszne ;)

dodany przez mar. @ 8 stycznia 2012 o 12:28. Odpowiedz #

Zosia ładnie wygląda ;)))

dodany przez Bucekkk @ 8 stycznia 2012 o 12:29. Odpowiedz #

Jak zawsze ;-)

dodany przez hhtp://najwyzszeobcasy.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 13:47. Odpowiedz #

Ja mam pytanko dotyczące zakupów
czy mogłybyście mi powiedziec kiedy są
takie calościowe wyprzedaże ?
np sa przed nowym rokiem
kiedy jeszcze?

?

dodany przez Bucekkk @ 8 stycznia 2012 o 12:31. Odpowiedz #

Lipiec

dodany przez Kamila @ 8 stycznia 2012 o 14:07. Odpowiedz #

Lubię to danie. Zawsze jak jestem u rodziców w Niemczech to je zamawiam! :)

dodany przez halohallalo @ 8 stycznia 2012 o 12:32. Odpowiedz #

O ile kojarze, to chyba bylyscie w Solden a to w Austrii?

dodany przez Gosia @ 8 stycznia 2012 o 12:36. Odpowiedz #

najlepiej podawać z maslanką :) pyyyyycha

dodany przez ania @ 8 stycznia 2012 o 12:40. Odpowiedz #

Jako typowo poznańska pyra, lubię wszelkie dania składające się z ziemniaków, jajek, cebuli… a jak jeszcze dochodzi boczuś :))) pysznie to wygląda :)

dodany przez klarella-inspirations.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 12:43. Odpowiedz #

nie ma to jak smażone ziemniaczki z jajkiem :) już dawno robiłam taką potrawę ale nie wiedziałam że to tyrolski przepis :P

dodany przez anna mea @ 8 stycznia 2012 o 12:45. Odpowiedz #

Zosiu, napisz skąd taki fajny szaliczek? i te cudne sweterki…
dawno kupione?
Pozdarwiam

dodany przez JULECZKA @ 8 stycznia 2012 o 12:45. Odpowiedz #

Szalik z Cubusa, 49,99zl :)

dodany przez anitamta @ 8 stycznia 2012 o 19:27. Odpowiedz #

oj sycące widać bardzo

dodany przez aGA @ 8 stycznia 2012 o 12:46. Odpowiedz #

smakowicie wyglądają :) na pewno wypróbuję przepis:) pozdrawiam :)

dodany przez KaTe @ 8 stycznia 2012 o 12:53. Odpowiedz #

Smacznie:)

dodany przez http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=9185666 @ 8 stycznia 2012 o 12:55. Odpowiedz #

Wygląda przepysznie, a Ty Zosiu ślicznie wyglądasz:)

dodany przez star @ 8 stycznia 2012 o 12:56. Odpowiedz #

Wygląda przepysznie!

dodany przez aga @ 8 stycznia 2012 o 12:59. Odpowiedz #

szczerze to niecierpie takich tlustych rzeczy bleee

dodany przez karolik @ 8 stycznia 2012 o 13:00. Odpowiedz #

Zosia jest przepiękną kobietą i ma klase! Proszę o więcej Zosi na tym blogu:)

dodany przez Kuba @ 8 stycznia 2012 o 13:03. Odpowiedz #

Wejdź, mój drogi na make cooking easier. Tam znajdziesz mnóstwo Zosi;-) Pozdrawiam!

dodany przez Lawenda @ 8 stycznia 2012 o 14:12. Odpowiedz #

pycha ;)

dodany przez kass ;) @ 8 stycznia 2012 o 13:05. Odpowiedz #

zazdroszczę talentu do gotowania ! Ja tak samo jak Ty uwielbiam tą czynność jednak brak mi jeszcze doświadczenia i wyczucia. Ale śledząc Twoje poczynania uczę się od najlepszych. :) Może pomyślałabyś o tym,żeby przygotować dla nas jakieś przepisy na obiady w wypadku kiedy zależy nam na zdrowym odżywaniu ?

A ja zapraszam do siebie, gdzie mam zdjęcia słodkich kociaków i staram się nakłonić drogie Panie do zaakceptowania swojego ciała poprzez przykład Marylin Monroe , która miała inną figurę niż wydaje się wielu kobietom. : ) Pozdrawiam serdecznie !

dodany przez Joanna @ 8 stycznia 2012 o 13:05. Odpowiedz #

Prawdziwe i proste jedzenie :)

dodany przez Anonim @ 8 stycznia 2012 o 13:08. Odpowiedz #

może nie wygląda to apetycznie ale na pewno świetnie smakuje :)

dodany przez aajk @ 8 stycznia 2012 o 13:09. Odpowiedz #

Za tłusto…. Nie w moim stylu. Może coś dietetycznego, ale z pomysłem, Zosiu? :) Pozdrawiam cieplutko! :):)

dodany przez qwerty @ 8 stycznia 2012 o 13:11. Odpowiedz #

Ja tam lubię tluste jedzonko:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 17:37. Odpowiedz #

mmmmm :)

dodany przez j @ 8 stycznia 2012 o 13:12. Odpowiedz #

Takie pysznosci wywoluja u mnie glod ;)

dodany przez Joanna @ 8 stycznia 2012 o 13:14. Odpowiedz #

nie moje smaki, ale wygląda fantastycznie:)

dodany przez kasi-blog.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 13:16. Odpowiedz #

hm…

dodany przez Anonim @ 8 stycznia 2012 o 13:19. Odpowiedz #

zdecydowanie taaak, kocham ziemniaki:P wygląda przepysznie;)

dodany przez Krecica @ 8 stycznia 2012 o 13:27. Odpowiedz #

jakie wesołe danie, z tymi żółciutkimi oczkami jajek!:) a tam za tłusto! na zimę w sam raz!pozdrowienia:)

dodany przez kasia @ 8 stycznia 2012 o 13:27. Odpowiedz #

Mogłabym to zjeść, ale bez jajka :) W Twoim wykonaniu Zosiu to danie zdecydowanie lepiej się prezentuje, ciekawe czy też lepiej smakuje :)

dodany przez http://butlandia.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 13:27. Odpowiedz #

Wygląda pysznie:)

dodany przez mła @ 8 stycznia 2012 o 13:27. Odpowiedz #

bratkartoffeln uwielbiam!!!!! no moze w wersji wegetarianskiej bez boczka:)

dodany przez marta @ 8 stycznia 2012 o 13:28. Odpowiedz #

A czy te składniki są na jedną osobę czy dwie też się najedzą?z góry dziękuję za odpowiedź!pozdrawiam!

dodany przez V. @ 8 stycznia 2012 o 13:37. Odpowiedz #

Proste danie a bardzo pyszne. Robię je co jakiś czas rodzince i wszystkim smakuje. A Ty Zosiu wygladasz ślicznie jak zawsze.

dodany przez Assiula @ 8 stycznia 2012 o 13:49. Odpowiedz #

Wyglada pysznie, ale niestety tez dosc tuczaco…Wiec chyba nie bede mogla sie skusic.

dodany przez mag @ 8 stycznia 2012 o 13:53. Odpowiedz #

Nie wiem jak Zosia i Kasia utrzymują takie świetne figury jedząc te wszystkie pyszności. Przypomina mi sie stara, sprawdzona kuchnia mojej kochanej babci:-)

dodany przez Dagmara @ 8 stycznia 2012 o 14:14. Odpowiedz #

LEKKOSTRAWNE piszemy razem.
Nie ma takiego czasownika w języku polskim jak „wygooglować”.

dodany przez Anita @ 8 stycznia 2012 o 14:18. Odpowiedz #

poza tym, czy sama Zosiu nie mozesz ich podac?

dodany przez YHALOWA @ 8 stycznia 2012 o 16:25. Odpowiedz #

W mowie potocznej jest:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 17:19. Odpowiedz #

W nowym „Wielkim słowniku ortograficznym” PWN-u też jest:)

dodany przez amd @ 8 stycznia 2012 o 18:43. Odpowiedz #

Proste ale pyszne danie:)
Ja daję zwykłą cebulę i na końcu dodaję dużo zielonej pietruszki
Świetnie smakuje z zimną maślanką:))))

dodany przez agnieszka @ 8 stycznia 2012 o 14:21. Odpowiedz #

Pieknie wyglada to jedzonko.Pozdrawiam!:)

dodany przez Skakanka czyli Opp @ 8 stycznia 2012 o 14:23. Odpowiedz #

Zosiu , swietny przepis.
na pewno wyprobuje, wegetarianska wersja bez boczku tez bedzie pyszna , szkoda, ze juz dzisiaj bylismy na hinduskim jedzeniu :)
ale moze nie wytrzymam i zrobie ziemniaki na kolacje ;)
sliczny masz szalik, uwielbiam alpejski wzor.

dodany przez ania @ 8 stycznia 2012 o 14:51. Odpowiedz #

oo przypiekłe bulwy :)

dodany przez Dorota @ 8 stycznia 2012 o 14:54. Odpowiedz #

mam do Was ogromną prośbę, macie faktycznie świetny styl jeśli chodzi o modę, zbliżają się studniówki i myślę, że nie tylko ja, ale i inne czytelniczki byłyby niesamowicie wdzięczne gdybyście napisały jaką sukienkę wybrać, dodatki i te sprawy, najważniejsza jednak jest sukienka! Przeszłam już tyle sklepów i żadna mnie nie zachwyciła, a to przecież pierwszy bal w życiu! :)

dodany przez Ola @ 8 stycznia 2012 o 14:57. Odpowiedz #

az się oczy swiecą! wyglada bosko!

dodany przez dowystroju.pl @ 8 stycznia 2012 o 15:10. Odpowiedz #

Zosiu, mam prosbe czy moglabys na tym blogu wystawiac takze swoje stylizacje bo na prawde sa piekne!
gdzie kupilas ten komin bo naprawde jest przesliczny :)

dodany przez Weronika @ 8 stycznia 2012 o 15:11. Odpowiedz #

chyba idę zjeść obiad:P:)) jak zwykle wzbudzasz we mnie głód:<

dodany przez LOVE-MAKEUP-FASHION.BLOGSPOT.COM @ 8 stycznia 2012 o 15:12. Odpowiedz #

podpowiedzcie na jakiej patelni podawac to danie? przeciez nie teflonowej, bo widelec ja zaraz zniszczy. A mysle, ze takie podanie dodaje tej potrawie wiele smaku…

dodany przez sprawdzilamto.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 15:13. Odpowiedz #

Kocham Twoje przepisy Zosiu !!
Na pewno jutro ten wypróbuję, muszę przyznać że wygląda smakowicie. ;) pozdrawiam

dodany przez Ania @ 8 stycznia 2012 o 15:15. Odpowiedz #

piękne podane danie aż miło popatrzeć

dodany przez smartnesspattern.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 15:23. Odpowiedz #

Uwielbiam Sud Tirol :D
Nie wiem czy miałaś okazje spróbować canederli in brodo ?
Przysmak wywodzący się z tak zwanej „cucina povera” – kulki ze starego namoczonego chleba wraz ze szczypiorkiem i speckiem w rosołe.. naprawde pyszne i oszczędne danie :D Pozdrawiam

dodany przez Sofia/ Kreacje na Topie @ 8 stycznia 2012 o 15:33. Odpowiedz #

Wygląda bardzo apetycznie, tylko jajka bardziej ścięte muszą być dla mnie :P

dodany przez Gdynia @ 8 stycznia 2012 o 15:35. Odpowiedz #

PYSZNOŚCI!

dodany przez http://simplelove-fashion.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 15:51. Odpowiedz #

jejku aż mi się jeść zachciało! pysznie to wygląda!

dodany przez http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=23531682 @ 8 stycznia 2012 o 15:53. Odpowiedz #

Zosiu zainspirowałaś mnie:) już wiem co jutro zjem na lunch!

dodany przez http://threexwishes.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 16:08. Odpowiedz #

Wygląda smacznie i bardzo prosto :)

dodany przez Anonim @ 8 stycznia 2012 o 16:25. Odpowiedz #

Zgadzam się, ale hamburgery są lepsze:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 17:36. Odpowiedz #

Wygląda smakowicie :)

dodany przez Magda @ 8 stycznia 2012 o 16:28. Odpowiedz #

na oliwie się nie smaży :)
ładne fotki

dodany przez wuwu @ 8 stycznia 2012 o 16:29. Odpowiedz #

Wyglada pysznie!:)

dodany przez Diamacra @ 8 stycznia 2012 o 16:30. Odpowiedz #

Fajnie na patelni. Pani Magda G lubi taki swojskie potrawy, ja tez choc po smazonych ziemniakach jest mi za ciezko.

dodany przez drogeria wizaz24.pl @ 8 stycznia 2012 o 16:30. Odpowiedz #

Świetny przepis! W tym samym czasie co Pani byłam w Solden, i zastanawiam się jak oni robią takie małe kluseczki (wyglądające jak racuchy) posypane cukrem pudrem z sosem. Byłabym wniebowzięta gdyby wstawiła Pani przepis z tą potrawą. :)

Pozdrawiam cieplutko w tą ponurą pogodę. Dominika.

dodany przez Dominika @ 8 stycznia 2012 o 17:05. Odpowiedz #

a to jedno z moich ulubionych dań – proste, szybkie i sycące :)

dodany przez http://deko-bizu.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 17:11. Odpowiedz #

Często robię sobie podobne jedzonko z ziemniaków z obiadu. Zwykle jednak wkrawam zwykłą cebulę, a zamiast boczku kawałek kiełbaski albo szynkę. Taki trochę recycling z jedzonka :)

dodany przez http://www.kapeluszczniczka.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 17:13. Odpowiedz #

Myślę, że propozycja idealna do podania naszym Facetom:) wprost w ich gusta:) smażony ziemniak, jajko sadzone i boczek:D Lecę do kuchni!

dodany przez Kaja @ 8 stycznia 2012 o 17:13. Odpowiedz #

WYgląda smakowicie, ale chyba nie chce mi się aż tyle kucharzyć. Co nie znaczy, że bym nie zjadła, zdecydowanie wolę jeść niż gotować :)

dodany przez modaitakietam @ 8 stycznia 2012 o 17:20. Odpowiedz #

Te danie napewno jest pyszne, ale ja tam wolę fastfoody! Prawie codziennie jestem w McDonaldzie:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 17:27. Odpowiedz #

Dziewczyno, po co zamieszczasz 5 komentarzy w jednym tekscie, jak to lubisz McDonalds’a, hamburgery, i ze wazysz juz 90 kg. Po pierwsze watpie, zeby to byla prawda, a po drugie co ci dadza oburzone komentarze? W ogole nie wiem po co robisz zamieszanie na forum!

dodany przez Molly @ 8 stycznia 2012 o 22:27. Odpowiedz #

Wiesz co… problem w tym, że ktoś sobie zrobił jaja i myśli, że jest śmieszny. Ja nie zamieściłam tych komentarzy. Jakiś dzieciak powstawiał 15 durnych wywodów i podpisał się moim nickiem. W dodatku pisze z błędami, a to urąga mi najbardziej;)

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 17:03. Odpowiedz #

Ach, ze juz nie wspomne o „TE danie NAPEWNO”… bo to mowi samo za siebie.

dodany przez Molly @ 8 stycznia 2012 o 22:29. Odpowiedz #

I znowu…:)

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 06:19. Odpowiedz #

Uwielbiam hamburgery i wszystko co nie zdrowe.Oczywiście równowagę też zachowuję bo jem też zdrowo.I jak wyglądam?Dobrze jak na prawie 31latkę i do tego mamę.

dodany przez Agi @ 9 stycznia 2012 o 10:02. Odpowiedz #

Mniam, uwielbiam takie dania!

dodany przez Ania @ 8 stycznia 2012 o 17:44. Odpowiedz #

Ależ śliczna jest ta Zosia bez okularów!!!!!!!!

dodany przez boss @ 8 stycznia 2012 o 17:52. Odpowiedz #

Dziewczyny ratujcie, szukam i nie wiem gdzie mozna kupic leginsy w panterke???

dodany przez Mina @ 8 stycznia 2012 o 18:02. Odpowiedz #

Nie, nie i jeszcze raz nie:):):)
Gdybym tak się odżywiała, to zamiast chodzenia byłoby turlanie:)
Zdecydowanie preferuję dużo lżejszą kuchnię.

Ale za to podoba mi się komin:)

pozdrowienia,
Asia

dodany przez Green Canoe @ 8 stycznia 2012 o 18:44. Odpowiedz #

Zrobilam. Co prawda bez jajka ale bylo pyszne!!!

dodany przez katarzyna @ 8 stycznia 2012 o 18:54. Odpowiedz #

uwielbiam takie rozlane żółteczko,mniaaaam!:)

dodany przez Agnieszka @ 8 stycznia 2012 o 19:28. Odpowiedz #

A jutro startuje z tym i zobaczymy co wyjdzie miami..

dodany przez Misia @ 8 stycznia 2012 o 19:29. Odpowiedz #

Zgłodniałam…

dodany przez Ala @ 8 stycznia 2012 o 19:30. Odpowiedz #

Ja też:) Zaraz wskakuję w autko i pędzę do McDonalda:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 20:34. Odpowiedz #

To też nie ja. Nawet nie mam samochodu i nigdy nie nazwałabym go autkiem.

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 06:16. Odpowiedz #

Tylko winny się tłumaczy:)

dodany przez madzia @ 9 stycznia 2012 o 10:01. Odpowiedz #

Sugerujesz, że mam rozdwojenie jaźni, czy co? Akurat to powiedzenie pasuje w tym wypadku jak pięść do nosa. Wyjaśniam sprawę, bo średnio mi pasuje wychodzenie na kretynkę z powodu tak głupich komentarzy.

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 17:05. #

co się tak ciskacie o te nicki? przecież dziewczyny widzą czy ty to ty :)

dodany przez Monika @ 10 stycznia 2012 o 12:37. #

Wygląda bardzo apetycznie;-) zapraszam do mnie!

dodany przez http://volackova.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 20:09. Odpowiedz #

Niemiecki przysmak: Bauernfrühstück!
od czasu do czasu warto dla niego zgrzeszyc i nie liczyc kalorii

dodany przez Miss @ 8 stycznia 2012 o 20:11. Odpowiedz #

Ja tam nigdy nie liczę kalorii:) Stołuję się prawie tylko w McDonaldzie i KFC:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 21:58. Odpowiedz #

No i super , ale zmień nick, bo ten jest już zarezerwowany dla normalniejszych osób.

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 06:18. Odpowiedz #

iNGA nie wstydź się tego, że lubisz sobie pojeść:)

dodany przez lawenda @ 9 stycznia 2012 o 10:02. Odpowiedz #

Nie no dziewczyny… jasne, że lubię;) Ale żeby od razu się obżerać w „Maksyfie”?;P No dobrze, przyznaję się.. to ja napisałam, byłam pod wpływem tłustego jedzenia i nie kontrolowałam swoich myśli, przelewając je w nagłej euforii na.. ekran(?) ;D

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 17:07. #

No no iNGa, nie podejrzewałabym cię o miłość do fastfoodów:)

dodany przez skakanka @ 9 stycznia 2012 o 10:05. Odpowiedz #

juz obieram ziemniaki na kolacje:-)

dodany przez http://stylowawyspa.blogspot.com/ @ 8 stycznia 2012 o 20:13. Odpowiedz #

Może jakieś przepisy na imprezowe jedzenie ???-))

dodany przez www.trojloty.pl @ 8 stycznia 2012 o 20:14. Odpowiedz #

Pycha, uwielbiam takie jedzonko:) Ważę już wprawdzie 90kg ale co tam:)

dodany przez iNGA @ 8 stycznia 2012 o 20:15. Odpowiedz #

A nie boisz się chorób które mogą towarzyszyć otyłości???

dodany przez halinka @ 8 stycznia 2012 o 20:33. Odpowiedz #

Otyłości?? A skąd Ty wiesz, Halinka, ile np. iNGA ma wzrostu?? Może 185cm np. i jest tzw. grubokoścista i taka waga jest prawidłowa??

dodany przez Lawenda @ 8 stycznia 2012 o 20:59. Odpowiedz #

A ja ważę dokładnie 50 kg:) Ta kiepska prowokacja przestaje mnie bawić, kiepski sposób na dokuczanie komuś, bo autorki bloga i tak znają IP.

dodany przez iNGA @ 9 stycznia 2012 o 06:17. Odpowiedz #

I napewno będą sprawdzać, czy ty to ty:)

dodany przez helga @ 9 stycznia 2012 o 10:03. Odpowiedz #

Ja w sumie też lubię tłuściutkie jedzonko, a w niedzielę obżarłam się jak prosiaczek:)

dodany przez helga @ 9 stycznia 2012 o 17:10. Odpowiedz #

Mmm przepis wygląda pysznie! Muszę go wypróbować :)

dodany przez Anna Adamska @ 8 stycznia 2012 o 20:43. Odpowiedz #

Masz naprawdę super blog i do tego jesteś prześliczna:)

dodany przez lidkapitka @ 8 stycznia 2012 o 21:17. Odpowiedz #

na śląsku ogólnie to jest bardzo znane, przynajmniej u mnie w rodzinie co sobotę to już tradycja ;)

dodany przez Madzia @ 8 stycznia 2012 o 20:49. Odpowiedz #

Zosiu, znam ten przepis trochę inaczej. My gotujemy ziemniaki w wodzie z kminkiem (odrobinka)- smakują bosko! A na patelni najpierw zesmażamy boczek, potem dochodzi pokrojona w kostkę cebulka, a na to ziemniaki w plastrach. Na koniec sadzone jajka. Mówię Ci, Zosiu, uczta bogów! Pozdrawiam!

dodany przez Lawenda @ 8 stycznia 2012 o 20:57. Odpowiedz #

mmm, na pewno wypróbuję w najbliższym czasie. Wygląda na banalnie proste, a jednocześnie smaczne. Już mi ślinka leci.

dodany przez Justyna @ 8 stycznia 2012 o 21:07. Odpowiedz #

mmmmmniammmm….

dodany przez paula @ 8 stycznia 2012 o 21:09. Odpowiedz #

Masz dopiero 17 lat, ale Kasia powinna się uczyć od Ciebie:)

dodany przez lidkapitka @ 8 stycznia 2012 o 21:18. Odpowiedz #

Trzeba będzie spróbować :)

dodany przez Marta @ 8 stycznia 2012 o 21:26. Odpowiedz #

jej. jakbym tak gotowała to bym z 7 kg utyła w ciągu roku…

dodany przez maja @ 8 stycznia 2012 o 22:13. Odpowiedz #

Ohoho to chyba za duża dawka kalorii jak dla mnie:) Aczkolwiek raz na jakiś czas można by sobie pozwolić:)
ps.świetny szaliczek!

dodany przez http://what-anna-wears.blogspot.co @ 8 stycznia 2012 o 22:21. Odpowiedz #

Ohoho to chyba za duża dawka kalorii jak dla mnie:) Aczkolwiek raz na jakiś czas można by sobie pozwolić:)
ps.świetny szaliczek!

dodany przez http://what-anna-wears.blogspot.com @ 8 stycznia 2012 o 22:21. Odpowiedz #

Inga mój nick też ktoś skopiował i podpisuję się agi ale małymi literami.Dlatego zmieniłam swój nick i nie jestem Agnieszka:)

dodany przez Agi @ 9 stycznia 2012 o 10:05. Odpowiedz #

danie wygląda pysznie :)
ciekawe która wygra :)http://uroda.onet.pl/fotogalerie/wybieramy-najlepsza-stylizacje-kasi-tusk,4990140,11086572,galeria-maly.html
od niedawna wchodzę na wasz blog i ciągle się zastanawiam dlaczego wszyscy piszą że to blog Kasia lubię ją oczywiście, ale to też twój blog ;p
super dania i super ciuchy ;p

dodany przez Marta @ 9 stycznia 2012 o 11:27. Odpowiedz #

Dziewczyny nie przesadzajcie z tym, że takie tłuste, raz kiedyś można. Znam i gotuję od dawna, pyszne:) A mam 172cm i 55kg, więc można:D

dodany przez Marta @ 9 stycznia 2012 o 17:12. Odpowiedz #

Zrobiłam wczoraj-bardzo dobre.

dodany przez Paula @ 10 stycznia 2012 o 09:52. Odpowiedz #

Zosiu Twoich nowych przepisów nie ma na podstronie „Gotowanie” i proponuję abyś gdzieś „na wierzchu” wrzuciła link do swojego sklepu ;) nie pamiętam jak się nazywa stronka :)
pozdrawiam ciepło Ciebie i Kasię i dziękuję Wam za prowadzenie tak fajnego bloga
p/s Super, że Kasia nie stara się upodobnić do rasowych trendsetterek, tylko do nas – ziemskich dziewczyn :D

dodany przez Monika @ 10 stycznia 2012 o 12:33. Odpowiedz #

jaki piękny szalik! z kąd jest? :)
aż mi naszła ochota na takie nie typowe danie, pozdrawiam Was :)

dodany przez Klaudja @ 10 stycznia 2012 o 15:00. Odpowiedz #

Przepysznie wygląda :-) Oh gdybym ja tylko mogła jeść takie smakowitości. Niestety moja wątroba by tego nie wytrzymała.

dodany przez Miszona @ 11 stycznia 2012 o 19:54. Odpowiedz #

Zosiu, muszę przyznać, że często omijam Twoje przepisy ze względu na zdjęcia…
… Od razu robię się straaasznie głodna ;-)
pozdrawiam!

dodany przez Gosia @ 11 stycznia 2012 o 23:47. Odpowiedz #

Ja pochodzę z Rudy Śląskiej i ta potrawa jest u nas bardzo popularna serwowane z tzw „Wodzionką” lub z maślanką

dodany przez Sylwia @ 13 stycznia 2012 o 01:32. Odpowiedz #

Kochana zrobiłam tyrolskie danie i mniamm…uwielbiam:) Ziemniaczki idealnie przeszły boczkiem i cebulką. Dziekuje za wspaniały przepis i czekam na wiecej:) Podaje link do posta w którem wspomniałam o Twoim przepisie i dodałam zdjecie mojego wykonania. Pozdrawiam serdecznie.

dodany przez Gosia @ 17 stycznia 2012 o 19:37. Odpowiedz #

Zosiu, a w jakiej restauracji zrobilas to zdjecie? Jestem wlasnie w Soelden i chetnie bym ja odwiedzila :-)

dodany przez Marta @ 6 marca 2014 o 20:09. Odpowiedz #

Komentarze

(nie będzie publikowany).

Jeżeli posiadasz.